وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

خطرات جدی مصرف کنسرو

خطرات جدی مصرف کنسرو

خطرات مصرف کنسرو بسیار جدی و برای قابل توجه هستند به طوری که گاهی مصرف نا آگاهانه برخی از غذاهای کنسرو شده منجر به مرگ انسان می شود. در ادامه بیشتر می خوانید.

باید ها ونباید هایی در مورد مصرف کنسرو

 

خطرات مصرف کنسرو به طور جدی سلامت بخش های مختلف داخلی بدن را تهدید می کند و حتی در برخی موارد منجر به مرگ می شود به همین دلیل اگر قصد مصرف این نوع غذاها را دارید باید بسیار محتاتانه عمل کنید و با دقت بیشتری از سلامت این دسته از غذاها مطمئن شوید.

اغلب غذاهای کنسروی را می توان بین 2 تا 7 روز پس از باز شدن مصرف کرد. کنسرو ماهی تنها تا 2 روز پس از باز شدن و کنسرو میوه تا یک هفته ماندگاری دارد.

 
عواملی که در رشد باکتری تاثیر می گذارد
کنسروهای خانگی و بازاری، هر دو می تواند حامل باکتری باشد که باعث بیماری مصرف کننده می شود. کنسروهای بازاری به طور کلی حاوی ماده نگه دارنده است که خطر رشد باکتری را کاهش می دهد، در حالی که کنسروهای خانگی این ماده را ندارد. در غذاهایی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات نسبت به غذاهای با اسیدیته بالا مانند میوه، خطر رشد باکتری بیشتر است. دمایی که غذای کنسروی باز شده در آن قرار دارد، در رشد باکتری تاثیرگذار است. بنابراین، برای کاهش رشد باکتری، غذاهای کنسروی باز شده را در دمای کمتر از 4 درجه سلسیوس قرار دهید.
 
آلودگی باکتریایی
نحوه ی استریل کردن، طوری طراحی شده است که تمامی باکتری های موجود در روند تولید از بین برود اما باکتری می تواند روی وسایل آشپزخانه از جمله در بازکن رشد کند. هنگامی که با دست های نشسته به کناره قوطی دست می زنید، قوطی را با باکتری آلوده می کنید که خیلی سریع تکثیر می شود و غذا را آلوده می کند. قوطی یا شیشه غذاهای کنسروی خانگی که درست استریل نشده باشد، پس از کنسرو کردن می تواند حامل باکتری شود. 
به محض باز کردن قوطی کنسرو و قرار دادن آن در معرض هوا، باکتری ها با سرعت تکثیر می شوند. اغلب باکتری ها برای تکثیر شدن به هوا نیاز دارند البته باکتری هایی که بوتولیسم و... ایجاد می کنند در محیط بدون اکسیژن تکثیر پیدا می کنند. باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شود شامل ای کولای، شیگلا، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و... است.
 
کنسرو

مضرات مصرف کنسرو ها 

 
علایم و شنانه های بیماری
علایم مسمومیت غذایی اغلب 2 تا 6 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده ظاهر می شود. اغلب غذاهای آلوده علایم معده روده ای ایجاد می کند از جمله حالت تهوع، استفراغ، درد معده یا اسهال. برخی علایم می تواند تاثیر سیستماتیک مانند تب، لرز، سردرد و ضعف شدید ایجاد کند. حالت تهوع و اسهال شدید می تواند به کم آبی بدن منجر شود به ویژه در کودکان، بزرگسالان و افرادی که بیماری های خاص دارند.
 
کاهش خطر مصرف 
در صورت کپک زدن غذا یا داشتن ظاهر و بوی نامطبوع، غذا را دور بیندازید. قبل از باز کردن قوطی، دست ها و در بازکن را با آب گرم و مایع شست وشو بشویید. با قاشق دهانی یا قاشقی که قبلا استفاده شده، مواد داخل قوطی را خالی نکنید. هرگز مستقیما از قوطی غذا نخورید مگر این که قصد داشته باشید تمام آن را بخورید. باقی مانده کنسرو باز شده را در یک ظرف دردار قرار دهید و در یخچال نگه دارید.
همانطور که می دانید باید همیشه به دستورات درج شده روی کنسرو به طور جدی توجه کرد و آنها را رعایت کرد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع