مواد لازم برای خورش فسنجان گیلانی
- مرغابی یا اردک یا مرغ درشت :یک عدد
- مغز گردوی چرخ شده :750 گرم
- رب انار ترش :3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل :به مقدار لازم
طرز تهیه خورش فسنجان گیلانی
گردوی چرخ کرده را به همراه 3 تا 4 لیوان آب و رب انار ترش مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 3 تا 4 ساعت خورش به آرامی بپزد.
در حین پخت ، هر از گاهی خورش را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرغ را هم چه به صورت درسته و یا چند تکه شده به همراه مقداری آب ، نمک و فلفل و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.
بعد از 3 ساعت پخت گردوها ، مرغ پخته شده را به خورش اضافه کنید . صبر کنید تا خورشت به روغن بیفتد و آب آن کم شود.
خورشت جا افتاده شده را تست کنید و بعد به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه با مرغابی یا اردک
برای درست کردن خورش فسنجان با اردک و یا مرغابی باید ابتدا مرغابی یا اردک را سرخ کنید تا بوی زحم آن گرفته شود.
سپس گردوی چرخ شده را به همراه مرغابی یا اردک و مقداری آب و نمک در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.
بعد از یک ساعت و نیم که مرغابی کمی پخت . رب انار را به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا خورشت کاملا به روغن بیفتد و مرغابی کاملا پخته شود.
گیلانی ها معمولا خورش فسنجان را ترش و با اردک و یا مرغابی تهیه میکنند .اما اگر شما بخواهید کمی فسنجان شیرین تر و یا ملس تر شود از 2 قاشق شکر در پایان پخت غذا به آن اضافه کنید.
همچنین میتوانید 2 _ 3 عدد بادمجان را سرخ کنید و در پایان پخت خورش داخل آن بریزید تا یکی دو جوش بخورد. فسنجان را در کنار برنج سفید مصرف کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورش فسنجان
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
خورش فسنجان را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 7 نفر مناسب میباشد .