شیرینی های معروف عربی
در اطراف کشور ما کشورهای عربی مختلفی وجود دارد که دارای آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری فراوانند. غذا یکی از لذت های سفر کردن است و تجربه غذاهای مختلف علاوه بر فرهنگ و سبک زندگی مردم کشورهای مختلف، ما را با ذائقه غذایی آنها آشنا می کند. در این بخش از پلاس وی به معرفی شیرینی هایی می پردازیم که در مراسمات مختلف و ماه رمضان در کشورهای عربی طبخ می شوند و بسیار محبوب هستند.
باقلوا شعریه
باقلوا شعریه یا شعیریه شیرینی مخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس است که علاوه بر مهمانیها و مجالس در ایام مبارک رمضان در کنار حلوا، شله زرد، شیربرنج و دسرهای شیرین دیگر برای وعدههای سحر و افطار مصرف می کنند. این شیرینی که در کشورهای عربی جایگاه ویژه ای دارد، با موادی مثل رشته شعریه، پسته، بادام زمینی، عسل، شیره و… تهیه می شود.
ام علی عربی
دسرعربی ام علی یکی از خوشمزهترین شیرینی های عربی است که معمولاً برای وعده افطار آماده میشود و بسیار مقوی است. برخی مدعی هستند که ام علی نام همسر امپراطور مصر بود که همیشه این دسر مخصوص و مقوی را برای شوهرش آماده میکرد. این شیرینی خوشمزه که آن را در عروسی های کشور مصر میل می کنند، به روشهای مختلفی آماده میشود و شما میتوانید آن را با استفاده از خمیر هزارلا، کورن فلکس و همچنین نان شیرینی هلالی یا کروسان و مواد مختلفی مثل شیر، خامه، آجیل، عسل و… آماده می کنند.
کنافه عربی
کنافه یکی از پرطرفدار ترین شیرینی های عربی است که امروزه در کشورهای دیگری مانند ایران، ترکیه و … نیز تهیه می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. این شیرینی از ترکیب رشته کادایف، مغز گردو، کره، پسته خرد شده، شیر، نشاسته ذرت و وانیل تهیه می شود.
بسبوسه عربی
بسبوسه یک شیرینی یا دسر مصری است که در بسیاری از مناطق عرب نشین و کشورهای عربی برای ماه مبارک رمضان تهیه و در ایام روزه داری میل می شود. بافت این شیرینی بسیار شبیه به بافت کیک می باشد اما در دسته ی شیرینی ها و کیک های خیس قرار می گیرد و در کشورهای عربی به همراه قهوه عربی میل می شود. بسبوسه با دستورهای مختلفی تهیه شده و در آن از ماست و یا خامه استفاده می شود.
بلح الشام عربی
بلح الشام یکی دیگر از شیرینی های معروف عربی است که مردم کشورهای عربی هرساله آن را در ماه رمضان تهیه می کنند. ریشه و اصالت این شیرینی مربوط به سوریه می باشد و بسیار شبیه به بامیه است.
لگیمات عربی
لُگیمات یا به قول عربها «لُقیمات» و«لیگمات» یکی ازشیرینی های مخصوص ماه رمضان است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل امارات و کویت و کشورهای مصر و... زیاد سرو میشود. این شیرینی شباهت های زیای به شیرینی بامیه دارد و از مواد مختلفی مثل آرد، تخم مرغ، بکینگ پودر، مایع خمیر، ماست و… تهیه می شود.
قطایف عربی
قطایف عربی یکی از انواع شیرینی های مغزدار و خوشمزه عربی است که شباهت های به قطاب ایرانی دارد. این شیرینی که ریشه آن به دوران خلافت فاطمیان باز می گردد، با پنیری خاص به اسم آکاوی و با عسل، پودر قند و… تهیه شده و برای لذیذتر کردن آن را مملو از آجیل می کنند.
لیالی لبنان
لیالی لبنان یکی از شیرینی های عربی است که آن را با شکوفه های پرتقال، وانیل و یا گل رز طعم دار می کنند و با یک لایه ضخیم از خامه و پسته پوشانده و با میوه های مختلفی مثل گیلاس و توت فرنگی تزئین می کنند.