اگر به دنبال راهی سریع برای درمان تبخال هستید،این مطلب را از دست ندهید
تبخال یک تاول کوچک قرمز رنگ است که معمولاً در یکی از گوشه های خارجی لب به وجود می آید و بیشتر وقت ها پر از یک مایع آبکی است. معمولاً 7 تا 10 روز طول می کشد تا تبخال برطرف شود. تبخال معمولاً روی لب ها ظاهر می شود. اما گاهی روی سوراخ های بینی، چانه یا انگشتان دست هم دیده می شود. گرچه غیر معمول است، اما ممکن است تبخال در داخل دهان هم بروز کند، اما تنها بر روی لثه ها یا کام سخت که در سقف قرار دارد.
عوامل ایجاد تبخال
علی حسینی متخصص طب سنتی گفت :بیماری تبخال یک بیماری ویروسی است که با تاول های کوچک و دردناک که قرمز رنگ هستند بروز می یابد که معمولا با احساس درد هم همراه است.
وی ادامه داد:معمولاً تبخال بر روی لب ظاهر می شود اما در قسمتهای دیگری از بدن مثل بینی،چانه و اندام تناسلی نیز دیده شده است.
این متخصص طب سنتی مدت زمان درمان تبخال را 7 تا 10 روز عنوان کرد و گفت:مصرف روغن نعنا در جلوگیری از رشد این بیماری ویروسی موثر است که یه صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده است.
تاثیر گیاهان بر درمان تبخال
حسینی ادامه داد:عصاره گیاه بادرنجبویه نیز برای درمان تبخال توصیه شده چرا که مصرف موضعی این گیاه علائم تبخال را سریعاً برطرف می کند.همچنین یکی از روش های درمان تبخال شست وشوی محل تبخال با عصاره یا جوشانده ریشه جعفری است.
وی افزود:برگ زیتون نیز می تواند تاثیر زیادی در کاهش التهاب و درد ناشی از ابتلا به تبخال داشته باشد.
وی توصیه کرد:برای پیشگیری از بروز تبخال و انتقال این بیماری ویروسی با سایر افراد بهتر است از روبوسی و تماس پوستی با افراد مبتلا به تبخال خودداری کرد.همچنین از وسایل مشترک استفاده نباید کرد و مرتب دست ها را شست وشو داد.
این متخصص طب سنتی گفت:افرادی که تبخال دارند از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و تماس با چشم ها باید خودداری کنند.
علل تبخال:
گونه های معینی از ویروس هرپس باعث تبخال می شود. ویروس هرپس سیمپلکس معمولاً در صورت، تبخال ایجاد می کند. این ویروس مسئول ایجاد تبخال های تناسلی است. با این حال هر دو نوع ویروس می توانند هم در ناحیه صورت و هم در دستگاه تناسلی تبخال ایجاد کنند.
زمانی تبخال به شما سرایت می کند که با شخصی که دارای ضایعه فعال است تماس بگیرید. استفاده مشترک از ظروف غذا، تیغ و حوله می تواند باعث سرایت عفونت شود.
هنگامی که یک بار به تبخال مبتلا می شوید، ویروس در سلول های عصبی پوست تان نهفته باقی می ماند و ممکن است دوباره به صورت عفونتی فعال در همان محل اول یا نزدیک به آن ظاهر شود. در این صورت ممکن است در محل قبلی، احساس خارش یا برآمدگی کنید.
تب، استرس و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است باعث عود تبخال شود.