وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

دلیل اصلی خشک شدن انواع کیک + راه حل فوری

دلیل اصلی خشک شدن انواع کیک + راه حل فوری

همه خانم های ایرانی به مهمان نوازی معروف هستند و برای پذیرایی از میهمانان خوراکی های خوشمزه ای مثل کیک های خانگی نرم و خوشمزه درست می کنند.

خشک شدن کیک ساده و دیگر کیک ها به چه دلیل است؟

اغلب ما ایرانی ها به رسم نیاکانمان از مهمانان خود به طور ویژه و با انواع خوراکی های خوشمزه پذیرایی می کنیم. اگر جزو این دسته از افراد هستید و برای پذیرایی از مهمانانتان کیک خانگی می پزید، حتما می دانید که هیچ چیز بدتر از خشک و شکننده شدن کیک بعد از پخت نیست اما علت خشک و شکننده شدن انواع کیک( کیک یزدی، کیک اسفنجی، کاپ کیک و...) چیست و چگونه کیک خانگی با بافت نرم تهیه نماییم؟ با این بخش از آشپزخانه پلاس وی همراه شوید تا پاسخ سوالات خود را دریابید.

کیک کاکائویی

علت خشک و شکننده شدن انواع کیک( کیک یزدی، کیک اسفنجی، کاپ کیک و...)

اگر کیکی که پخته اید، خشک بوده و بافتی شکننده دارد، علت آن می تواند:

  1. استفاده ناکافی از مایعات
  2. دمای بسیار بالا و یا بسیار پایین برای پخت کیک
  3. زمان پخت طولانی
  4. استفاده از تخم مرغ کوچک و کم کردن تعداد تخم مرغ ها
  5. عدم اندازه گیری درست مواد تشکیل دهنده
  6. استفاده از آرد و بکینگ پودر زیاد
  7. مقدارکم چربی کیک
  8. مقدار کم و زیاد شکر کیک
  9. بیش از حد مخلوط کردن مایه کیک
  10. سفت و شل بودن زیاد خمیر کیک
  11. خارج کردن کیک داغ از قالب
  12. استفاده از آرد معمولی
  13. باز و بسته نمودن مدام درب فر

دلیل خشک شدن کیک در مایکروفر

  • استفاده کم از مایعات
  • دمای بالا یا بسیار پایین به مدت طولانی
  • استفاده بیش از حد از آرد و بکینگ پودر

کیک خانگی

دلیل خشک شدن کیک درتوستر

  • نزدیک بودن قالب کیک به المنت‌های پایین و بالا
  • استفاده از ظرف‌های با قطر زیاد
  • پر کردن زیاد قالب
  • عدم تنظیم درست دما
  • پخت طولانی مدت کیک
  • باز و بسته کردن بیش از حد درب توستر

چگونه کیک نرم و خوشمزه بپزیم؟

  • به مقدار آرد و بکینگ پودر توجه کنید و مقدار آن را طبق دستور بیافزایید.
  • هیچگاه مایعات کیک را کمتر از مقدار گفته شده نیافزایید زیرا مایعات کم می تواند موجب خشک شدن بیش از حد کیک شود.
  • دستور تهیه کیک به دقت مطالعه و دمای مورد نیاز پخت کیک بر اساس آن تنظیم شود زیرا دمای بسیار بالا و یا بسیار پایین برای پخت کیک موجب خشکی آن می شود. برای اینکه کاملاً مطمئن شوید که اجاق گاز شما در دمای مناسب قرار دارد، یک دماسنج اجاق گاز بخرید و آن را بررسی کنید.
  • پخت طولانی مدت کیک نیز سبب خشکی آن می شود پس کیک را بعد از کم‌ترین زمان توصیه شده تست کنید مثلا برای یک دستور 30 دقیقه‌ای می‌توانید کیک را 5 دقیقه زودتر(25 دقیقه) تست کنید. اگر یادمان برود و کیک زیادی در فر بماند، راحت خشک و خرد می‌شود.
  • سایز تخم‌مرغ‌های خود را چک کنید زیرا اگر هنگام تهیه دستور به جای تخم مرغ‌های بزرگ از تخم مرغ متوسط استفاده ‌کنید به اندازه کافی مایع اضافه نخواهید کرد. همچنین شما باید هر اندازه تخم مرغ که در رسپی وجود داشت، اضافه کرده و تخم مرغ ها را کم نکنید.
  • هر رسپی، اندازه‌های خودش را دارد پس همیشه مواد اولیه را وزن کنید و با قالب موجود در دستور تهیه مواد را اندازه بگیرید.
  • مدت زمان مخلوط کردن باید طبق دستور کیک باشد. مخلوط تخم‌مرغ و شکر را باید آن‌قدر هم بزنید تا رنگ مایه کرمی شود و حجم مایع هم بیشتر شود اما بعد از اضافه شدن آرد، نیازی به مخلوط کردن بیش از حد نیست.
  • یک علت خشک و خرد شدن کیک خانگی، استفاده از آرد نان به‌جای آرد همه منظوره یا آرد کیک است. آرد نان گلوتن بیشتری دارد و مناسب کیک به‌نظر نمی‌رسد.
  • اگر مدام درب فر باز و بسته شود، کیک می شکند. وقتی این کار را انجام بدهید، دما بالا و پائین می شود و پخت کیک با تَرَک همراه می شود.
  • کیک را زمانی که هنوز خیلی گرم است، از قالب جدا نکنید. اجازه دهید کاملاً سرد شود و سپس اقدام به بیرون آوردن آن از قالب کنید. این کار، احتمال شکستگی و خرد شدن کیک را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. اگر خیلی عجله دارید، قالب را داخل آب خنک بگذارید تا سرد شده و راحت تر جدا شود. مراقب باشید آب وارد کیک نشود.

کیک خوشمزه

برای نرم شدن کیک خشک چه باید کرد؟

  • اگر کیک اسفنجی شما خشک شده، یک دستمال کاغذی خیس را کف مایکروویو قرار داده و سپس کیک خود را روی آن قرار دهید و به مدت 10 ثانیه مایکروویو را روشن کنید، دوبار این کار را انجام دهید تا رطوبت دستمال کاغذی کیک را مرطوب کند.
  • برای تازه کردن کیک خشک شده، کیک را در بخارپز و یا فر بخارپز قرار دهید و چند دقیقه بخارپز را روشن کنید تا کیک شما نرم شود اما این کار را زیاد انجام ندهید به نحوی که کیکتان خیلی نرم شود و شکل خود را از دست بدهد.
  • برای تازه کردن کیک خشک شده، کمی آب قند بر روی آن اسپری کنید تا در کیک جذب شود اما اگر کیکتان برشته است آن را کمی سوراخ کنید و آب قند را داخل آن بریزید.
  • برای تازه کردن کیک خشک شده، یک نان باگت را به همراه تکه های کیک در یک کیسه فریز قرار دهید و درب آن را ببندید، اینگونه کیک رطوبت را از نان می دزدد و نرم می شود.
  • برای رفع خشکی کیک می توانید کیک خود را با بستنی میل کنید و به یک ترکیب خوشمزه برسید.
  • برای پیشگیری و جلوگیری از خشکی کیک کیک خود را در یک طرف در بسته و در یخچال نگه دارید و یا در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید تا خشک نشوند.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع