آش قلیه یکی از چندین غذای سنتی و محلی استان گیلان است. در ادامه مطلب دستور پخت “آش قلیه” را مشاهده کنید
مواد لازم برای آش قلیه:
- گوشت چرخ کرده:200 گرم
- پیاز رنده شده:یک عدد
- لوبیا سفید:130 گرم
- نخود:100 گرم
- هویج نگینی:3 عدد
- کشمش پلویی:150 گرم
- قیصی:8 عدد
- چغندر:یک عدد
- سبزی:500 گرم (خالواش، نعنا، تره، جعفری، گشنیز)
- آرد برنج:100 گرم
- شکر:3 قاشق غذاخوری
- سرکه:3 قاشق غذاخوری
- آبغوره:یک دوم لیوان
- نمک، فلفل:به میزان لازم
- نعنا داغ:به میزان لازم
طرز تهیه آش قلیه:
ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و طی آن را چند بار آب آن را عوض کنید تا میزان نفخ آن را کاهش دهید.
سپس آنها را با 4 پیمانه آب و مقداری نمک بپزید.
در این فاصله چغندر و هویج را پس از شستن ، به صورت نگینی خرد کنید .
گوشت چرخ کرده را هم با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
بعد به اندازه یک فندق از آن بردارید و با دست گرد کنید.
بعد از اینکه نخود و لوبیا پخته شدند ، آرد برنج را با یک پیمانه آب سرد مخلوط کنید و داخل حبوبات بریزید.
بعد از یکی دو جوش هویج و چغندر خرد شده را داخل آش بریزد و بعد از کمی نرم شدن آنها ، گوشت های قلقلی شده را به همراه سبزی خرد شده داخل آن اضافه کنید .
قیصی و کشمش را هم در مقداری آب خیس کنید و بعد از 30 دقیقه ، قیصی را خرد کنید و با کشمش داخل مقداری روغن تفت دهید و در آش بریزید.
سرکه ، ابغوره و شکر را هم با هم مخلوط کنید و به داخل آش بریزید .
آش آماده و لعاب دار شده را بچشید و بعد از روی حرارت بردارید.
نکات تکمیلی در مورد آش قلیه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش قلیه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .