“باقالی پلو با مرغ” را می تواند برای یک وعده مجلسی که برای شما بسیار اهمیت دارد طبخ نمایید و از طعم فوق العاده این غذا لذت ببرید.
باقالی پلو با شوید و مرغ خوشمزه
باقالی پلو هم مانند لوبیا پلو ، عدس پلو ، زرشک پلو و چندین پلو مخلوط دیگر، یکی از اقسام پلوهای ایرانی می باشد که بیشتر برای مهمانی ها ومجالس تهیه می شود. باقالی پلو طعم لذیذ و بی نظیری دارد مخصوصا برای کسانی که طعم باقالی رو دوست دارند. این پلو ساده و خوشمزه در کنار مرغ، گوشت و به خصوص گوشت گردن و ماهیچه بسیار پرطرفدار است.در این مطلب طرز تهیه باقالی پلو مجلسی همراه با مرغ را در نمناک بخوانید.
مواد لازم باقالی پلو با مرغ
مواد لازم | میزان لازم |
باقالا | 2 پیمانه |
برنج | 3 پیمانه |
شوید | 1 پیمانه |
مرغ | 3 تکه |
هویج | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | 1/2 |
زعفران | به میزان لازم |
برگ بو | کمی |
کره | 20 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
زرد چوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نوک ق چ |
نمک | به میزان لازم |
پودر لیمو عمانی | نوک قاشق چایخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ
مرحله اول :
ابتدا مرغ ها را تمیز شده و به تکه هایی که دلتان می خواهد خرد کنید. برنج را نیز با نمک و آب خیس کنید.
مرحله دوم :
مرغ ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با 3 قاشق زعفران دم کرده به خوبی ماساژ دهید. و درب آن را ببندید و در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم :
مرغ ها را پس از نیم ساعت از یخچال خارج کنید و فلفل سیاه ،نمک و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و دوباره ماساژ دهید و در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم :
در یک تابه مقدار روغن داغ کنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
مرحله پنجم :
پیاز را پوست بگیریدی و آن را بشویید سپس به صورت خلالی خرد کنید.
مرحله ششم :
در یک قابلمه دیگر پیاز ها را با روغن سرخ کنید تا کاراملی شود.
مرحله هفتم :
سیر ها را نیز پوست بگیرید و به صورت خیلی ریز یا خرد کنید و یا رنده کنید.
مرحله هشتم :
سیر های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله نهم :
نصف یک فلفل دلمه ای بزرگ و یا یک عدد فلفل دلمه ای کامل کوچک را شسته و نگینی خرد کنید.
مرحله دهم :
هویج را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله یازدهم :
هویج های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله دوازدهم :
زردچوبه پودر لیمو عمانی و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سیزدهم :
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.می توانید قبل از افزودن در تابه دیگر با روغن تفت دهید سپس به مواد اضافه کنید.
مرحله چهاردهم :
برگ بو را نیز به مواد پیاز اضافه کنید.
مرحله پانزدهم :
مقداری آب به این مواد اضافه کنید.
مرحله شانزدهم :
مرغ هایی که سرخ کرده اید را به مواد پیاز اضافه کنید و بگذارید تا بپزد.
مرحله هفدهم :
نیم ساعت پایانی پخت زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
مرحله هجدهم :
در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشد.
مرحله نوزدهم :
برنج خیس شده را که آب آن را خالی کرده اید را به آب جوش اضافه کنید.
مرحله بیستم :
وقتی برنج آب دوباره به جوش آمد و کمی نرم شد باقالی ها را به آن اضافه کنید.
مرحله بیست و یکم :
برنج و با قالی را آبکش کنید.
مرحله بیست و دوم :
در ته قابلمه روغن بریزد سپس ته دیگ دلخواهتان را بچینید. می توانید نان و یا سیب زمینی بچینید.
مرحله بیست و سوم :
یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید.
مرحله بیست و چهارم :
یک لایه شوید روی برنج بریزید. کره را روی حرارت سماور آب کنید و روی لایه های برنج بریزید. کناره های برنج را به وسط بکشید و با کمک ته کفگیر سوراخ های عمیق در آن ایجاد کنید سپس برنج را دم بگذارید.
مرحله بیست و پنجم :
کمی از برنج سفید را با زعفران ترکیب کنید.
مرحله نهایی:
پس از دم گرفتن برنج و پخت مرغ می توانید آن را تزیین کنید و سرو کنید.
راز های خوشمزه تر شدن باقالی پلو با مرغ
- سعی کنید همیشه از باقالی هایی استفاده کنید که تازه و پوست آنها سبز باشد زیرا ماندن باقلا به مدت طولانی در فریزر طعم و رنگ آن را تغییر میدهد.
- به ازای هر پیمانه برنج نصف پیمانه باقالی استفاده کنید.
- باقالی پلو را علاوه بر گوشت مرغ با گوشت بوقلمون ، گوشت گردن و ماهیچه و نیز برخی شهر ها با ماهی هم می خورند.
- باقلا را قبل از اضافه کردن به برنج 5 تا 6 دقیقه قبل در آب جوش قرار دهید تا نرم شود و بعد به همراه دم کشیدن کامل برنج، باقلا ها نیز پخته میشود.
- در هنگام جوشیدن باقلا ها در آب، کفی هایی را که روی آن مینشیند بردارید تا رنگ باقلا خوش رنگ تر بماند.
- از خرید و پخت باقلا های دیرپز خودداری کنید.
- بهترین و مناسب ترین سبزی باقالاپلو شوید است که بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنید.
- اگر هنگام دم کشیدن باقالی پلو ، یک شاخه سیر تازه در میان آن قرار دهید عطر آن بی نظیر میشود.
- بهترین ته دیگ این پلو می تواند مخلوط برنج با باقلا یا نان تافتون، و یا چند برگ کاهو باشد.
- شما می توانید شوید را همراه با باقلا به برنج اضافه کنید.
- اندکی زعفران دم کرده روی برنج بریزید طعم و عطر بهتری به برنجتان خواهد داد.
نکات تکمیلی در مورد باقالی پلو با مرغ
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
باقالی پلو با مرغ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .