وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار با و بدون گوشت

طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار با و بدون گوشت

حلیم بادمجان از غذا های لذیذ ایرانی می باشد که طرفداران زیادی دارد طرز تهیه این غذا را بدون گوشت و با گوشت در بخش آشپزی پلاس وی بخوانید.

 طرز تهیه حلیم بادمجان با طعمی بی نظیر

حلیم بادمجان از جمله غذاهای ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می شود بسیار مقوی است و در برخی مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. حلیم بادمجان که طرز تهیه آن را در این بخش از آموزش آشپزی پلاس وی خواهید خواند، هنگام سرو باید کش دار باشد و یکی از نشانه های خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن است که در نتیجه ی استفاده از گوشت گردن می باشد.

مواد لازم حلیم بادمجان

مواد لازم میزان لازم
گوشت 250 گرم
بادمجان 1 کیلو
پیاز 3عدد
سیر 4 حبه
عدس 1 پیمانه
برنج 1 پیمانه
گردو 100 گرم
روغن به میزان لازم
نمک  به میزان لازم
 فلفل سیاه به میزان لازم
زرد چوبه به میزان لازم
دارچین نوک ق چ
کشک به میزان لازم
زعفران دم کرده  3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلیم بادمجان 

مرحله اول : 

ابتدا عدس و برنج را در ظرف های جداگانه به همراه آب حدود 3 ساعت خیس کنید. در برنج کمی نمک بریزید.

مرحله دوم : 

 در یک قابلمه مناسب پیاز را با کمی روغن تفت دهید.

مرحله سوم : 

به پیاز کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. 

حلیم بادمجان

مرحله چهارم : 

پس از اینکه پیاز کمی نرم شد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. شما می توانید گوشت را به صورت ریز خرد کنید تا هم سریع تر بپزد و هم سریع تر له شود.

مرحله پنجم : 

سیر ها را پوست بگیرید و صورت حلقه ای برش بزنید و به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. می توانید سیرها را درسته نیز به گوشت اضافه کنید و این بخش کاملا سلیقه ای است.

مرحله ششم : 

مقداری آب گرم روی گوشت ها بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد این کار حدود 3 الی 4 ساعت طول می کشد. 

مرحله هفتم : 

عدس را بپزید تا حدی که در حد له شدن بپزد و بسیار نرم شوند.

مرحله هشتم : 

برنج را نیز با کمی روغن به روش کته بپزید. 

مرحله نهم :  

بادمجان ها را پوست بکنید و از وسط آن ها را برش بزنید. سپس آن ها را در آب نمک بگذارید تا تلخی آن ها از بین برود. 

بادمجان و پیاز

مرحله دهم : 

 بادمجان ها را پس از دو ساعت آبکش کنید و کمی بشورید و کنار بگذارید تا خشک شود. 

 مرحله یازدهم : 

بادمجان ها را با کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید بیش از اندازه سرخ نشود. اگر دوست داشته باشید می توانید بادمجان ها را کبابی کنید. 

 مرحله دوازدهم : 

دو عدد پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله سیزدهم : 

مقداری زردچوبه و نمک  را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهاردهم : 

گردو را با چاقو در حدی خرد کنید که هنگام جویدن غذا، تکه های آن به خوبی حس شود.

مرحله پانزدهم : 

در ظرف مناسبی بادمجان های سرخ شده را بریزید و 2 قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید.

مرحله شانزدهم : 

مقداری فلفل و دارچین به بادمجان ها اضافه کنید.

مرحله هفدهم : 

بادمجان ها را با این ادویه ها بکوبید تا مواد به خورد بادمجان برود. 

مرحله هجدهم : 

گردو ها را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید. 

مرحله نوزدهم : 

عدسی که پخته اید را به حلیم اضافه کنید. 

مرحله بیستم : 

برنج را نیز اضافه کنید و دوباره شروع به کوبیدن مواد کنید. شما می توانید در این مرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به موادتان اضافه کنید که البته این کار سلیقه ای است.

مرحله بیست و یکم : 

نصف پیاز خلالی را که سرخ کرده اید را به بادمجان ها اضافه کنید و هم بزنید. می توانید بادمجان ها را حدود 2 دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید این کار باعث می شود حلیم بادمجان طعم بی نظیری داشته باشد.

مرحله بیست دوم : 

گوشت را نیز با کمک چاقو یا چنگال ریش ریش کنید و به بادمجان اضافه کنید. 

مرحله بیست سوم : 

سه قاشق غذا خوری کشک را با کمی آب رقیق کنید و به مواد حلیم بادمجان اضافه کنید. پس از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را چک کنید. میزان کشک نیز سلیقه ای می باشد.به دلیل داشتن نمک زیاد کشک سعی کنید در مرحل قبلی از مقدار کمی از نمک استفاده کنید و پس از ریختن کشک نمک آن را اندازه کنید.

مرحله بیست چهارم : 

برای تزیین این غذا با بادمجان از نصف پیازی که سرخ کرده اید به همراه کشک و نعنا داغ تزیین کنید.  با اضافه کردن کمی زعفران به کشک می توانید کشک زعفرانی نیز تهیه کنید و برای تزیین استفاده کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع