طرز تهیه خورش چغاله بادام بدون سبزی و گوشت قرمز
خورش چغاله بادام یکی از غذاهای ایرانی است که با استفاده از چغاله بادام و گوشت (مرغ یا گوسفند) و سبزیجات تهیه میشود. در این غذا، چغاله بادام به عنوان اصلیترین مواد اولیه به کار میرود و به همراه برنج سفید سرو میشود. سبزیجات نیز به عنوان مزهدهنده و طعمبخش در این خورش استفاده می شوند ولی در برخی از شهرها، این خورش بدون سبزی و با لپه و مرغ به روشی که در این بخش از آموزش آشپزی پلاس وی خواهید خواند تهیه می شود.
مواد لازم برای تهیه خورش چغاله بادام با مرغ
مواد لازم | میزان لازم |
چغاله بادام | 300 گرم |
سینه مرغ | 1 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
لپه | 2/3 لیوان دستهدار |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
آبلیمو یا آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش چغاله بادام با لپه و رب گوجه فرنگی
- در روش طرز تهیه خورش چغاله بادام بدون سبزی، لپه را حداقل 8 ساعت قبل و چغاله بادام را 2 ساعت پیش از شروع آشپزی خیس کرده و سپس آنها را آبکش کنید. به دلیل اینکه گوشت مرغ به زمان کمتری برای پختن نیاز دارد، زمان پخت خورش چغاله بادام در این روش کوتاهتر است، اما حتماً باید تا زمان پختن لپهها صبر کرده و اجازه دهید همه مواد بهطور کامل بپزند.
- برای شروع مراحل تهیه خورش چغاله بادام، پیاز را ریز خرد کرده و در یک قابلمه به همراه روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شود.
- سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کرده و منتظر بمانید تا رنگ آن تغییر کند.
- در این مرحله، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، زردچوبه و فلفل را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا مزه خام آن ها به مرغ منتقل شود.
- حالا لپه و چغاله بادام را آبکش کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه و سپس به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید.
- به مقدار 2 لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و وقتی شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را کم کرده و درب قابلمه را ببندید.
- با شروع به قل زدن خورش، شعله گاز را کم کرده و به مدت 40 تا 50 دقیقه بگذارید خورش آهسته پخت شود تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و گوشت مرغ نرم شود.
- پس از اینکه خورش آماده شد، نمک و آبلیمو یا آبغوره را به آن اضافه کرده و همه را به خوبی مخلوط کنید. در نهایت، خورش چغاله بادام را با برنج یا نان تازه سرو کنید.
نکات تهیه خورش چغاله بادام
- به جای رب گوجه فرنگی میتوانید از رب آلوچه یا رب انار در طرز تهیه خورشت چغاله بادام استفاده کنید.
- به عنوان چاشنی خورشت، به جای آبغوره، میتوانید از آب نارنج یا آبلیمو استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورش چغاله بادام
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خورش چغاله بادام را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .