طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی خانگی:
بی شک خورش قورمه سبزی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانیست که آوازه اش نه تنها در ایران که بلکه در کشورهای دیگر هم به عنوان یک غذای خوشمزه ایرانی مطرح است. خورشت قورمه سبزی یا قرمه سبزی در کنار خوشمزگی که دارد به دلیل داشتن مواد مقوی گوناگون بسیار مفید می باشد. پس حتما این سبزی خورشت علاوه بر مهمانی ها و مجالستان ، هفته ای یک بار در برنامه غذایی خود بگنجانید.ما در این بخش از آشپزخانه پلاس وی برای شما دستور تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی را آماده کردیم که میتوانید با ما همراه شوید.
مواد لازم خورشت سبزی مجلسی:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت | 250 گرم |
لوبیا چیتی | 100 گرم |
سبزی قورمه آماده | 500 گرم |
پیاز داغ | 2 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 4 عدد |
روغن | به میزان لازم |
شنبلیله خشک | 1 قاشق غذاخوری |
رب انار ترش | 1 قاشق غذاخوری |
نمک،فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور پخت خورشت قورمه سبزی مجلسی:
مرحله اول (آمادهسازی مواد)
قبل از هر چیزی لوبیا چیتی را از چند ساعت قبل خیس دهید و در حین خیس خوردن چند بار آب آن را عوض کنید. سپس درون ظرفی ریخته و مقداری آب داخل آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.هنگامی که لوبیا پخت شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید.
سطح لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید و درون ظرف آب جوش بریزید و حدود یک ساعت کنار بگذارید تا تلخی خود را خارج کند و سپس آب آن را خالی کنید و لیمو عمانی ها را کنار بگذارید تا در نیم ساعت آخر پخت خورشت اضافه شوند.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز داغ را به همراه گوشت درون قابلمه مناسب میریزیم و مقداری روغن اضافه میکنیم و به خوبی تفت می دهیم.سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه میکنیم و چند دقیقه دوباره تفت می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله وقتی رنگ گوشت تغییر کرد سبزی قورمه سرخ شده از قبل را اضافه میکنیم و تفت می دهیم.سپس مقداری آب جوش اضافه میکنیم و حرارت را ابتدا زیاد میکنیم تا آب بجوشد وقتی شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
مرحله چهارم
بعد از پخته شدن گوشت ، در یک ساعت آخر لوبیای پخته شده و مقداری شنبلیله خشک تفت داده شده در روغن ، رب انار و سپس لیمو عمانی را به خورشت قورمه سبزی اضافه میکنیم.در آخر نمک را هم به اندازه کافی داخل خورشت میریزیم و در قابلمه را میگذاریم تا خورشت ریز بجوشد و کاملا غلیظ شود.این خورشت سبزی خوشمزه را می توانید در کنار برنج ساده نوش جان کنید.
نکات تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی:
- آب قلم به خوشمزه شدن هرچه بیشتر خورشت قرمه سبزی کمک می کند.
- یکی از ترفند های خوشمزه شدن خورش قورمه سبزی این است که به آن شوک ایجاد کنید. یعنی بعد از پخت سبزی خورشت شعله را خاموش کنید تا سرد شود سپس دوباره به مدت چند دقیقه روی شعله قرار دهید. این کار باعث می شود به خورشت قرمه شوک وارد شود و بسیار غلیظ تر شود.
- در نیم ساعت آخر پخت خورشت سبزی یک قاشق رب انار ترش به آن اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
- در صورت نبودن گوشت گوسفندی می توانید داخل قورمه سبزی از گوشت مرغ استفاده کنید.
- اگر سبزی قورمه آماده نداشتید باید سبزی های جعفری، تره، گشنیز، اسفناج و شنبلیله را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و آن را سرخ کنید.
- لوبیای مناسب برای خورشت قورمه سبزی لوبیا چیتی و لوبیا قرمز است ولی استفاده از لوبیا چیتی خورشت را خوشمزه تر می کند.
- نمک را در پایان پخت خورشت قرمه سبزی اضافه کنید تا باعث نپختن گوشت نشود.
- چون سبزی قورمه از قبل سرخ شده نیازی نیست دوباره سرخ شود.
- به جای لیمو عمانی در خورشت سبزی می توانید از گرد لیمو استفاده کنید.
- آب مورد نیاز داخل خورشت را از همان ابتدا به مقداری زیاد بریزید تا مجبور نباشید در وسط پخت خورشت دوباره داخلش آب اضافه کنید چون این کار خوشمزگی خورشت را کم میکند و به هیچ عنوان در حین پخت آب سرد به خورشت اضافه نکنید.
نکات تکمیلی در مورد قورمه سبزی مجلسی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
قورمه سبزی مجلسی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .