نحوه درست کردن خیارشور
خیار شور را اکثرا با ساندویچ ها و فست فود ها به یاد داریم که در تابستان بازار درست کردن خیارشور ها بسیار داغ می باشد ، اما برای درست کردن آن نیاز داریم به یک دستور تهیه ساده و خوشمزه داریم. اگر هوس خیار شور کرده اید ولی نمی توانید بیش از اندازه برای رسیدن آن صبر کنید می توانید به راحتی در خانه خیارشور فوری یک روزه تهیه کنید. طرز تهیه خیارشور فوری را ما در این بخش از آشپزخانه پلاس وی برای شما تهیه کرده ایم.
مواد لازم خیارشور خانگی
مواد لازم | میزان لازم |
خیار ریز | 2 کیلو |
نمک | 1/4 لیوان به اندازه ای که آب شور شود |
سرکه سفید | 1 پیمانه |
آب | 2لیتر |
سیر | 6 حبه |
فلفل تند | 3 عدد |
شوید | 1یا2 شاخه |
ترخون | 4 ساقه |
فلفل سفید | به میزان لازم |
آبلیمو | چند قطره |
شکر | نوک قاشق غذا خوری |
روش درست کردن خیارشور
مرحله اول :
برایه طریقه درست کردن خیارشور عالی و رستورانی ابتدا باید همه وسایلی که برای این کار احتیاج دارید به خوبی بشویید و خشک کنید، به صورتی حتی یک قطره آب در هیچ وسیله ای باقی نماند.
مرحله دوم :
سیر هایی را که پاک کرده شسته و خشک کرده اید را از وسط برش بزنید و به ظرف ترشی اضافه کنید.
مرحله سوم :
فلفل های تند را نیز به سیر اضافه کنید.
مرحله چهارم :
سبزی ها که شامل شوید و ترخون می شوند را به مواد درون ظرف اضافه کنید. اگر از ترخون خشک استفاده کردید 1 قاشق غذا خوری اضافه کنید.
مرحله پنجم :
حال نمک را اضافه کنید. برای هر یک لیوان آب حدود یک قاشق چایخوری نمک نیاز است.
مرحله ششم :
شکر را نیز به مواد اضافه کنید.
مرحله هفتم :
آبلیمو را حدود چند قطره به مواد اضافه کنید.
مرحله هشتم :
حال خیار ها را نیز بچینید و کمی فلفل سفید اضافه کنید.
مرحله نهم :
دوباره لا به لای خیار ها فلفل بگذارید به همراه چند شاخه ترخون و سیر. دوباره خیار بچینید لا به لای آن ترخون بگذارید سپس روی آن را با یک یا دو شاخه شوید بپوشانید.
توجه :
می توانید برای طعم دهی بهتر از ادویه ترشی و همچنین دانه های فلفل سیاه استفاده کنید.
مرحله دهم :
هم اکنون یک سوم هر پیمانه ای که می خواهید آب را از طریق آن به مواد خیارشور اضافه کنید سرکه سفید بریزید و باقی آن را آب پر کنید و به مواد اضافه کنید. این کار را برای هر پیمانه انجام دهید تا کاملا مواد با آب و سرکه پوشانده شوند. شما می توانی نمک را نیز در این مرحله به هر پیمانه اضافه کنید.
نباید بین در و محتویات ظرف فضای خالی وجود داشته باشد این کار باعث می شود که خیارشور شما فاسد شود. درب ظرف را ببندید و اطمینان حاصل کنید که فضایی این میان وجود ندارد.
مرحله یازدهم :
قابلمه ای تا حدود نصف آب بریزید و بگذارید تا بجوش پس از اینکه به جوش رسید ظرف ترشی را محکم ببندید و درون آب در حال جوش بگذارید باید حدود 2/3 ظرف خیارشور در آب باشد. حدود نیم ساعت برای این کار کافی می باشد. پس از اینکه خیارشور پخت بگذارید تا در محیط خنک شود سپس می توانید درون یخچال قرار دهید.
نکات مهم در مورد تهیه خیارشور خوشمزه :
برای تهیه خیارشور فوری حتما باید در نظر داشته باشید که میزان سرکه باید 1/3 آب باشد.
میزان شوید نیز باید 1/3 ترخون باشد. چه از سبزی خیارشور خشک استفاده کنید چه از سبزی خیار شور تازه.
نکات تکمیلی در مورد خیارشور
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
خیارشور را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .