طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب
- ریشه سنبل الطیب :11 تا 15 گرم
- گل گاوزبان : 5 گل
- پودر یا چوب دارچین انتخابی
- آب جوش :یک لیتر
دستور تهیه دمنوش سنبل الطیب :
برای تهیه این دمنوش باید ریشه سنبل الطیب را با پودر دارچین ، گل گاو زبان و آب جوش در یک قوری بریزید و اجازه دهید تا یک ربع الی 20 دقیقه دم بکشد.
چون ریشه سنبل الطیب زمان بیشتری برای طعم دادن میخواهد می توانید آن را پودر کنید و در دمنوش استفاده کنید.دقت کنید که دمنوش برای دم کشیدن نجوشد و آن را روی بخار کتری یا سماور قرار دهید و یا زیرش را با یک شمع روشن کنید تا گرمای زیرش باعث جدا شدن عطر سنبل الطیب در دمنوش شود.
خاصیت این دم نوش به گرم نوشیدن و تلخ بودنش است که توصیه میشود یکی دو ساعت بعد از دم کشیدن استفاده شود.و برای طعم و مزه دار کردنش هرگز از عسل و آبلیمو استفاده نشود چون خاصیت اصلی دمنوش از بین خواهد رفت.
دمنوش سنبل الطیب خواص درمانی و ضد اضطراب دارد و برای بیخوابی های شبانه بسیار مفید است.برای همین توصیه میشود این دمنوش را یک تا دو ساعت قبل از خواب بنوشید.و اگر داروی خواب یا ضد حساسیت مصرف می کنید برای مصرف این دمنوش با پزشک مشورت کنید.
همچنین ریشه این گیاه برای انواع پادرد، کمردرد و دل درد مفید است.
نکته :
گفته شده اگر داروی خواب یا ضد حساسیت مصرف می کنیم، بهتر است برای نوشیدن این معجون با پزشک صحبت کنیم.
ممکن است به بعضی از داروهای گیاهی حساسیت داشته باشیم. همینطور، ممکن است هر کسی با طبع متفاوت، با این نوع دمنوش های گرم، مساله داشته باشد. میزان مواد و داروی گیاهی مهم است و بهتر است قبل از نوشیدن مقدار زیادی از این دم نوش ها، آن را امتحان کنیم.
اگر دمنوش را شب می نوشید، بهتر است لیمو و عسل استفاده نکنید. لیمو به بی خوابی کمک می کند و ویتامینش هم در آب جوش از بین می رود. عسل هم به خاطر شیرینی اش قبل از خواب شبانه، چندان خوب، نیست. اما اگر به خاطر مزه، دوست دارید، این دو بخش را هم به نوشیدنی تان اضافه کنید.
در مورد دارچین دو نظریه وجود دارد:هندی ها معتقدند چای و شیر با دارچین پیش از خواب رخوت آور است و به روند گرم و نرم خواب کمک می کند، نظریه مخالفش هم دارچین را با چای و قهوه به کسانی تجویز می کند که قرار است شب زنده دار باشند.
نکات تکمیلی در مورد دمنوش سنبل الطیب
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .