طرز تهیه مُفتح، غذای معروف عرب های خوزستان
مُفتح یا مُفطح یکی از خوشمزه ترین غذاهای معروف و مشهور می باشد که نه تنها در جشن های خوزستان بلکه در کشورهای عربی به عنوان غذای اصلی مهمانی ها به شمار می رود. این غذا در جنوب کشورمان به عنوان نذری نیز طبخ و در ایام مذهبی پخش می گردد. در این بخش از آشپزخانه نمناک شما را با طرز تهیه مُفتح یا مُفطح عربی آشنا می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مُفتح عربی برای 4 نفر
مواد لازم | میزان لازم |
گوشت گوسفندی استخوانی | 4 تکه |
لپه | 300 گرم |
کشمش پلویی | 200 گرم |
گردو | به مقدار لازم |
پیاز بزرگ | 3 عدد |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زرد چوبه چوب دارچین،گلپر | به مقدار لازم |
برنج | 4 پیمانه |
روش تهیه مفتح عربی
- ابتدا گوشت را با ترکیب زردچوبه، فلفل، روغن زیتون، گلپر و چوب دارچین از شب مزه دار نمایید.
- چند ساعت قبل از پخت گوشت لپه را خیس کنید.
- گوشت را در روز بعد بشویید و در قابلمه ای قرار دهید.
- روی گوشت درون قابلمه آب جوش همراه پیاز خرد شده (نه ریز نه درشت)، لپه خیس کرده، زردچوبه و زعفران و چند تکه چوب دارچین بریزید.
- زمان پخت بستگی به گوشت دارد اما معمولا گوشت سه یا چهار ساعت نیاز به پخت دارد پس اجازه دهید گوشت با حرارت کم چندین ساعت بپزد.
- وقتی که گوشت پخت به آن نمک و فلفل افزوده و 10 دقیقه بعد شعله را خاموش نمایید.
- تا زمان سرو اجازه دهید گوشت درون همان آب باقی بماند اما لپه ها را از آب گوشت جدا کنید.
- نیم ساعت کشمش ها را خیس کرده و سپس آبکش و درروغن کمی تفت دهید.
- لپه و گردو را به کشمش بیافزایید و مقدار کمی تفت دهید.
- برنج را به صورت آبکش یا کته بپزید.
- برنج دم کشیده را در ظرف مورد نظر خود بکشید و گوشت ومواد کشمشی را روی آن ریخته و نوش جان کنید.
نکات مهم برای خوشمزه تر شدن مُفتح عربی
- گوشت را می توانید با مواد دلخواه مزه دار کنید.
- برنج را می توانید به صورت شوید پلو یا باقالی پلو تهیه کنید.
- آب گوشت را می توانید در کنار غذا سرو نمایید.