مواد لازم برای نان زیتون و سبزیجات معطر
- آب ولرم:نصف پیمانه
- روغن مایع یا روغن زیتون :نصف پیمانه
- آرد :500 گرم
- خمیرمایه:2 ق س
- شکر :3 ق س
- نمک :1 ق چ سرپر
- تخم مرغ :1 عدد
- شوید خشک :2 ق س
- زیتون ریز شده :5 ق س
- آویشن:1 ق چ
- پود ر پیاز و سیر :2 ق چ
- شیر برای رومال :2 ق س
طرز تهیه نان زیتون و سبزیجات معطر
ابتدا شکر و خمیر مایه را در کاسه ای بریزید و یک دوم پیمانه آب ولرم را افزوده و خوب مخلوط کنید و برای چند دقیقه کنار بگذارید تا حجم آن زیاد شود.
در این فاصله یک عدد تخم مرغ را در کاسه ای بزرگ بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا باز شود، سپس روغن را بریزید و مخلوط نمایید.
در ادامه زیتون را ریز خرد کرده و بیافزایید، آویشن، شوید ، نمک و پودر پیاز را هم بریزید و همه مواد را بخوبی مخلوط کنید.
در مرحله بعد خمیر مایه را افزوده و نیمی از آرد را هم بریزید و هم بزنید، سپس باقی مانده آرد را بیافزایید و خوب هم بزنید تا یک خمیر نرم و یکدست درست شود.
خمیر را برای 4 تا 5 دقیقه ورز دهید، سپس داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید.
روی خمیر را با لایه ای از پلاستیک بپوشانید و برای 45 دقیقه تا یک ساعت کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را به دو قسمت تقسیم کرده و به شکل دلخواهتان آن هار ا فرم دهید.
سپس روی خیمرها را بپوشانید و برای نیم ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند.
روی خمیرها را شیر بمالید و داخل سینی قرار دهید، سینی فر را با آب پر کرده و سینی خمیر را داخل آن بگذارید .
نان زیتون و سبزیجات را برای 20 دقیقه تا نیم ساعت در طبقه وسط فری که با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده بپزید.
نکات تکمیلی در مورد نان زیتون
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
نان زیتون را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .