طرز تهیه نان سوروک
نان سوروک یک نوع نان سنتی می باشد که مشابه همان نان اگردک است.این نان با شکر یا بدون شکر و با پنیر سرو می شود.نان سوروک در واقع یک نان روغنی پرطرفدار استان یزد است. امروز قصد داریم طرز تهیه این نان خوشمزه را به شما آموزش دهیم؛ پس در ادامه با ما در پلاس وی همراه باشید.
مواد لازم نان سوروک
- آرد نان سنگک :یک کیلو و صد گرم
- آب :دو لیوان
- شکر :یک قاشق غذاخوری
- نمک :یک قاشق چای خوری
- تخم گشنیز :3 قاشق غذاخوری
- گل رنگ :یک قاشق غذاخوری
- مایه خمیر :20 گرم
- روغن کنجد :به مقدار لازم
طرز تهیه نان سوروک
مرحله اول:
برای درست کردن نان سوروک ابتدا شکر را با مایه خمیر ، کمی آرد و نصف استکان آب ولرم در کاسه ای مخلوط کنید و بعد در ظرف را بپوشانید و به مدت 15 دقیقه در محیطی گرم قرار دهید تا حجمش چند برابر شود.
مرحله دوم:
در این فاصله تخم گشنیز و گل رنگ را آسیاب کنید به طوری که پودر نشوند.سپس آرد ،نمک و بقیه آب را با تخم گشنیز و گل رنگ مخلوط کنید و حسابی ورز دهید.بعد به خمیر ورز داه شده مایه خمیر عمل آماده را اضافه کنید و حدود 10 دقیقه آنها را خوب ورز دهید.
اگر خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید تا از حالت چسبندگی در بیاید.
مرحله سوم:
خمیر آماده شده را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در نقطه ای گرم مثلا زیر پتو نگهداری کنید تا خمیر کمکم ور بیاید و پف کند.آن را بعد از یک ساعت امتحان کنید و انگشتتان را داخل آن فرو ببرید.
اگر جای انگشت فرو رفته پر نشد یعنی خمیر شما به اندازه کافی ور آمده است.در غیر اینصورت باید مدتی بیشتر بماند تا ور بیاید. خمیر ور آمده را به چند قسمت تقسیم کنید و هر قسمت آن را با وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر باز کنید.
مرحله چهارم:
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن روغن بریزید تا گرم شود. خمیر های باز شده را داخل ماهیتابه بیندازید تا سرخ شوند. وقتی یک طرف آن طلایی شد. طرف دیگر آن را سرخ کنید.
نکات تکمیلی در مورد نان سوروک
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان سوروک را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .