پیچاق قیمه خوشمزه و رستورانی به روش اردبیلی
پیچاق قیمه یا قیمه ترکی یکی از غذاهای معروف و رسمی اردبیل است. این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی ها و نذری ها بسیار مناسب است.پیچاق قیمه همانند خورشت قیمه دستور پخت آسانی دارد و اگر با رعایت یک سری ترفند برای خوشمزه تر شدن آن پخته شود قطعا مزه اش از یاد نخواهد رفت.
مواد لازم جهت تهیه پیچاق قیمه :
- گوشت گوسفندی خرد شده:400 گرم
- پیاز متوسط: 4 عدد
- تخم مرغ:4 عدد
- خلال بادام:1/2 پیمانه
- زعفران پودر شده:1/2 قاشق چای خوری
- برگ بو:2 عدد
- آب:1 لیتر
- کره محلی: 100 گرم
- آبغوره یا آبلیمو:1 قاشق غذا خوری
- ادویه خورشتی ( کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک ):به میزان لازم
طرز تهیه پیچاق قیمه :
مرحله اول :
در ابتدای پخت پیچاق قیمه ،خلال بادام را حدود 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید و بعد از آبکش کردن در مقداری کره تفت دهید.
پیاز های خلالی شده را با کره تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد گوشت را به همراه برگ بو در پیاز تفت داده شده تا آب گوشت کشیده شود.به گوشت در حین تفت ، ادویه ها را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله دوم:
بعد از تفت گوشت به آن مقداری آب اضافه کنید تا گوشت پخته شود. بعد از اینکه گوشت پخته شد به آن خلال تفت داده شده را به همراه زعفران اضافه کنید.
مرحله سوم
وقتی آب خورشت کم شد و میزانش مناسب ، تخم مرغ ها را تک تک روی خورش اضافه کنید و روی زرده ها کمی زعفران بپاشید.
در نهایت در ظرف را ببندید تا تخم مرغ ها بسته شوند. و بعد از پخته شدن تخم مرغ ها خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و با پیاز داغ در کنار برنج زعفرانی سرو کنید.
نکته های مهم خورشت:
میتوان خورش پیچاق قیمه را با پلوی زعفرانی سرو کرد همچنین می توانید تخم مرغ ها را نیمرو کرده و موقع سرو روی خورش قرار دهید.
نکات تکمیلی در مورد پیچاق قیمه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
پیچاق قیمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .