مضرات مصرف بیش از حد ماء الشعیر
ماء الشعیراز ترکیب آرد جو و آب به دست می آید و مصرف به اندازه آن سبب کاهش برخی از بیماری ها می شود . برخی از افراد تصور می کنند که ماءالشعیر نوشیدنی مغذی است بنابراین در هر وعده، بدون هیچ محدودیتی آن را می نوشند اما پس از مدتی دچار مشکلات متعددی می شوند. در این بخش از پلاس وی شما را با مضرات مصرف بیش از حد ماءالشعیر آشنا می کنیم.
مضرات مصرف ماءالشعیر برای سلامت بدن
پوسیدگی دندان ها
مصرف زیاد ماءالشعیر به علت داشتن قند و گازCo2 برای سلامتی مضرّ است و قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان ها می شود.
ایجاد مشکلات معده
مصرف ماء الشعیرهای گازدار برای کسانی که معده های حساسی دارند مضر است زیرا گاز CO2 موجود در آن بصورت محلول به حالت اسید کربنیک است و این اسید میزان اسیدیته ی معده را بالا می برد و فرد دچار التهاب ها یا زخم های گوارشی شود.
به کمک این اسید هضم غذا بهتر می شود و پس از مدتی معده تنبل شده و براحتی نمی تواند غذا را هضم کند. ناراحتی معده ممکن است با برخی علائم خفیف یا شدید مانند درد، گرفتگی، نفخ و حتی گاهی اسهال به وجود بیاید. مصرف زیاد ماءالشعیر با برخی از داروها نیز تداخل دارد.
پوکی استخوان
اسید فسفریک به کاررفته در این نوشیدنی، می تواند موجب پوکی استخوان شود. همچنین گاز کربنیک به کاررفته در این نوشیدنی نیز می تواند سبب پوکی استخوان گردد.
کاهش نیروی جنسی مردانه
ماده تلخ موجود در ماء الشعیر که رازک نام دارد نیروی جنسی زنان را زیاد می کند ولی از نیروی جنسی مردان می کاهد .
نفخ / باد روده
جو که یک فیبر محلول است به علت بیشتر نمودن فعالیت باکتری های مفید درون روده بزرگ موجب نفخ و باد روده می شود. برای جلوگیری از نفخ، از مصرف ماءالشعیر خود بکاهید.
یبوست
مصرف زیاد ماءالشعیر سبب می شود که به یبوست مزمن مبتلا شوید. اگر یبوست شما بیش از 7 روز ادامه داشت، با پزشک خود مشورت کنید.یبوست شدید، همراه با خونریزی مقعدی و درد است . برای جلوگیری از این مشکل بیش از حد ماءالشعیر مصرف نکنید.
عوارض مخرب ماءالشعیر بر روی بدن و گوارش
آیا ماءالشعیر هم عوارض دارد؟
آلودگی قارچی
ماءالشعیر می تواند باعث آلودگی قارچی شود. آلاینده های موجود در مالت مانند تریکوتسیوم روزئوم و اکراتوکسین A باعث آسیب و شکستگی استخوان ها می شوند.
واکنش های آلرژیک
نوشیدن ماءالشعیر ممکن است سبب ایجاد واکنش های آلرژیک مانند راش های پوستی، التهاب، کهیر، تحریک و ورم چشم ها، پلک ها، بینی، دست ها، پاها و حتی آنافیلاکسی شود بنابراین برای جلوگیری از حساسیت و آلرژی شدید مصرف ماءالشعیر خود را کنترل کنید.
آسم بیکرز
غلات جو ممکن است سبب آلرژی تنفسی جدی به نام آسم بیکرز شود. در هنگام تهیه ماءالشعیر به دلیل سر و کار داشتن با آرد جو شما ممکن است به این آسم دچار شوید.
انسداد / پارگی مری
جو به علت وجود مقدار زیاد فیبر به مری آسیب می رساند. اگر زمان تهیه ماءالشعیر آب کافی به عصاره مالت اضافه نکنید ممکن است دچار سختی در بلع شوید که باعث انسداد یا حتی پارگی مری می شود.
بیماری سلیاک
بیماری سلیاک که به دلیل عدم تحمل گلوتن به وجود می آید و آلرژی به گندم است. جو مقدار زیادی گلوتن دارد که این مشکل را شدیدتر می کند.
کاهش قند خون
مصرف بیش از حد ماءالشعیر سبب کاهش قند خون می شود. بخش سلامت پلاس وی توصیه می کند که در هنگام مصرف ماءالشعیر، مراقب سطح قند خون خود باشید زیرا اگر قند خون از حد طبیعی پایین تر بیاید به هیپوگلیسمی دچار می شوید.
مشکلات جراحی
ماءالشعیر باعث افت ناگهانی گلوکز خون می شود پس باید قبل از عمل جراحی مراقب باشید و 10 تا 14 روز قبل از عمل جراحی، ماءالشعیر مصرف نکنید. این کار به تنظیم قند خون کمک می کند .
چاقی
برخی از افراد عادت دارند که به جای آب بعد از هر وعده ی غذایی از ماء الشعیراستفاده کنند . این افراد پس از مدتی دچار اضافه وزن می شوند زیرا ماء الشعیر کالری قابل توجهی دارد.
وقتی از ماء الشعیر به جای آب استفاده می کنید در حال رساندن کالری به بدن تان هستید و این کالری های اضافه بر نیاز بدن به صورت چربی ذخیره می شوند. با مصرف ماء الشعیر، روزانه حدود 120 تا 150 کیلوکالری اضافه بر آنچه می خورید دریافت می کنید.
عوارض خطرناک نوشیدن مداوم ماءالشعیر
سوالات متداول درباره ماءالشعیر
ماءالشعیر چگونه تولید می شود ؟
ماءالشعیر، از مالت (جوانه جو)، رازک، آب آشامیدنی و گاهی مخمر تولید شده است . برای تولید آن از جو با میزان پروتئین کم استفاده می کنند. جوها بعد از بوجاری و شست وشو، به مرحله جوانه زنی برده می شوند و پس از جوانه زنی مطلوب، جوی جوانه زده را برای تولید مالت به مرحله کوره گذاریانتقال می دهند.
سپس مالت را خیس و آسیاب می کنند و به آن رازک و شکر اضافه می کنند و محصول را تحت شوک حرارتی برای جلوگیری از تخمیر توسط مخمرهای وحشی، قرار می دهند و با آب گازدار مخلوط می کنند .
ماءالشعیر چگونه گازدار می شود؟
ماءالشعیر 2 فاز مایع و گاز دی اکسیدکربن دارد که از طریق آب گازدار دی اکسیدکربن وارد محیط می شود. ا در تخمیر نیز مقداری از این گاز به وجوددارد.
کفی که روی ماءالشعیر چیست؟
کف ماءالشعیرکه باعث می شود ما حس خوشایندی را هنگام نوشیدن ماءالشعیر تجربه کنیم گازی می باشد که در سطح مایع، پایدار می ماند. در تثبیت کف برخی ترکیبات ماءالشعیرمانند پروتئین ها موثر هستند.
ماءالشعیر بدون کف فاسد است؟
یکی از شاخص های مهم کیفی ماءالشعیر تولید کف است اما نبودن آن نمی تواند نشانه فساد باشد.
ماءالشعیر چه عوارضی دارد؟
عوارض و مضرات خوردن ماءالشعیر
کف فراوان و رنگ طلایی تیره ماءالشعیر نشانه مرغوبیت آن است؟
در نزد مردم تشکیل کف و پایداری آن از دلایل محبوبیت ماءالشعیراست . اما رنگ طلایی تیره ماءالشعیر نمی تواند دلیل مرغوبیت آن باشد؛ زیرا شرایط متفاوت تولید و فرمول آن سبب ایجاد گستره رنگی متنوع در این نوشیدنی می شود.
چرا افزودن آبلیمو به ماءالشعیر سبب کف کردن آن می شود؟
آبلیمو ماهیت اسیدی دارد و در ساختار پروتئین های ماءالشعیر تغییر ایجاد می کند و به تثبیت بهتر کف کمک می کند .
ماءالشعیر می تواند جایگزین خوبی برای نوشابه ها باشد؟
ترکیبات متنوع موجود در ماءالشعیر خواص فراوانی مانند ممانعت از آترواسکلروز (تصلب شریان ها)، ابتلا به سرطان، افزایش اسید اوریک و پوکی استخوان دارد بنابراین می تواند نوشیدنی مناسب تری نسبت به نوشابه باشد.
آیا ماءالشعیر تلخ تر خالص تر و مرغوب تر است؟
هرچه میزان رازک در ماءالشعیر زیاد باشد تلخی ماءالشعیر بیشتر است . همچنین تلخی ماء الشعیر به نوع مالت مصرفی و غلات آن نیز بستگی دارد و نشانه خلوص محصول نیست.
هر آنچه باید درباره عوارض ماءالشعیر بدانید
انواع اسانس ها از مرغوبیت و خلوص ماءالشعیر کم نمی کنند؟
استفاده از اسانس ها، باعث می شود که میزان مصرف شکر افزایش یابد و کالری دریافتی بالا رود و سبب افزایش وزن و چاقی گردد. افزودن اسانس ها، توازن طبیعی طعم میان انواع ترکیبات طعم دار را بر هم می زند و شما نمی توانید طعم طبیعی محصول را تجربه کنید.
به ماءالشعیر، نگهدارنده ای هم اضافه می شود؟
به این دلیل که ماءالشعیر پاستوریزه می شود، به افزودن نگهدارنده ها برای افزایش زمان نگهداری اش احتیاجی ندارد.
آیا گاز ماءالشعیر، باعث اختلال در جذب کلسیم بدن می شود ؟
گاز دی اکسیدکربن موجود در ماءالشعیر می تواند با کلسیم پیوند بخورد و سبب تشکیل رسوب نامحلول کربنات کلسیم شود و میزان جذب کلسیم را پایین آورد.