مواد لازم برای فطیر محلی خراسان
- آب:نصف پیمانه
- آرد:4 پیمانه
- کره:150 گرم
- خمیر مایه خشک ریز:1 قاشق غذا خوری
- تخم مرغ:1عدد
- زردچوبه:به مقدار لازم
- کشمش و گردو: 1 پیمانه
- شیره انگور:نصف پیمانه
طرز تهیه فطیر محلی خراسان
در یک ظرف گود آرد را بریزید و وسط آن را گود کنید و نصف پیمانه آب ، تخم مرغ ، خمیر مایه و کره را داخل گودی وسط آرد بریزید.
همه مواد را با هم مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را حسابی با دست ورز دهید تا نرم شود و به دست نچسبد.
خمیر آماده شده را به مدت 30 دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت دهید تا حجمش دوبرابر شود و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از نیم ساعت استراحت خمیر ،آن را به اندازه نارنگی تقسیم کنید و با وردنه هر کدام از چانه ها را به صورت نان لواش ، نازک باز کنید.
زرد چوبه و کره را با هم مخلوط کنید و با قلمو بر روی خمیرها بمالید و خمیر بعدی را روی خمیر اولی قرار دهید.
این لایه را تا 6 عدد خمیر روی هم ادامه دهید و روی هر لایه را با مخلوط زردچوبه و کره چرب کنید.
وقتی 6 لایه از خمیر را روی هم قرار دادید آنها را دوباره لوله کنید تا توپ بزرگتری شود.
سپس دوباره با وردنه خمیر را به قطر 20 سانتی مترباز کنید.
شیره انگور ، گردو و کشمش را با هم مخلوط کنید و روی خمیر قرار دهید. یک لایه خمیر دیگر روی سطح خمیر پوشیده با مخلوط شیره و گردو بگذارید و در فر 200 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
اگر هم بخواهید به شکل سنتی آن را بپزید میتوانید در تنور و یا در دیگ مسی این کار را انجام دهید.
نکات تکمیلی در مورد فطیر محلی خراسان
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
فطیر محلی خراسان را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .