مواد لازم برای ماهی میدم (دمی لخلاخ)
- فیله ماهی خرد شده :300 گرم
- برنج:4 پیمانه
- شوید خرد شده تازه و یا خشک :300 گرم
- پیاز داغ سرخ شده :1/4 پیمانه
- سیر کوبیده و تفت داده شده :5 تا6 حبه
- گرد لیمو عمانی :1 قاشق چایخوری
- زردچوبه و زعفران آب کرده :به میزان لازم
- نمک و فلفل :به میزان لازم
ماهی میدم یا دمی لخلاخ
طرز تهیه ماهی میدم
فیله ماهی را خرد کنید و بعد با کمی نمک و فلفل ، مقداری زردچوبه و زعفران و نیز کمی آب لیمو هم روی آن بریزید و بگذارید تا حدود نیم ساعت بماند و مزه دار شود.
بعد از نیم ساعت داخل تابه ای ماهی مزه دار شده را با پیاز داغ و سیر له شده کمی تفت دهید .دقت کنید در اثر تفت دادن گوشت ماهی له نشود.
برنج را بشویید و بعد از کمی خیس خوردن با 5 پیمانه آب و کمی نمک و روغن بپزید تا آبش کشیده شود.
هر ته دیگی که دوست دارین کف قابلمه چرب شده بریزید.بعد یک لایه برنج روی ته دیگتان بریزید و بر روی لایه بعدی ماهی و مقداری شوید بپاشید و به آرامی مواد را با هم مخلوط کنید.
این لایه ها را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید و روی لایه آخر هم برنج سفید بریزید.
دریک گوشه از برنج مقداری زعفران آب کرده بریزید و بگذارید برنج با حرارت ملایم دم بکشد. برنج آماده شده را در ظرف سرو بکشید و در صورت تمایل مقداری گرد لیمو عمانی روی آن بپاشید.
نکات تکمیلی در مورد ماهی میدم
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
ماهی میدم را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .