مواد لازم برای تهیه مرغ ترش:
- مرغ :نصف یک عدد
- تخم مرغ : 2 عدد
- جعفری و گشنیز :500 گرم
- لپه :1 پیمانه
- آبلیمو :به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
طرز تهیه مرغ ترش:
لپه را بشویید و یکی دو ساعت از قبل خیس دهید سپس با مرغ و مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سبزی ها را خیلی ریز خرد کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید.
بعد از پخت مرغ و لپه ، سبزی سرخ شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید. تخم مرغ ها را هم بزنید تا یکدست شوند.
در 10 دقیقه آخر پخت به مخلوط مرغ اضافه کنید. بعد حرارت را خاموش کنید و مرغ را کنار برنج سرو کنید.
نکاتی در خصوص طعم بهتر مرغ ترش:
- برای خوشمزه تر شدن سبزی این غذا باید گشنیز را بیشتر از بقیه سبزی ها اضافه کنید.
- نعناع باعث تلخ شدن خورش می شود پس باید دقت کنید که نعناع را در حد چند برگ اضافه کنید.
- در محدوده گیلان نوعی سبزی محلی به نام خلواش وجود دارد که میتوان آن را به جای نعناع استفاده کرد.
- برای زودتر پخته شدن و گرفتن نفخ لپه ، آن را چندین ساعت قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید.
- برای اینکه تخم مرغ ها آب خورش را می کشند و نیز خورش نباید آبکی باشد، پس قبل از اضافه کردن تخم مرغ اندازه مشخص کنید.
- به زمان تفت دادن سبزی و سیر دقت کنید تا بیش از حد نشود و طعم غذا بهتر شود.
- زمان پخت این خورشت یک ساعت است و اگر بیشتر شود خورشت جا افتاده تر و خوشمزه تر میشود.
- خورشت را قبل از اضافه کردن شکر بچشید. چون آلوی خورشتی هم باعث شیرینی غذا میشود.
- برای خوش طعم تر شدن خورش میتونید مقداری زعفران داخل آن بریزید.
نکات تکمیلی در مورد مرغ ترش
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
مرغ ترش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .