مواد لازم برای نان عسلی
- آب گرم:یک و 1/4 فنجان
- عسل :2 قاشق غذاخوری
- مخمر خشک فوری :2 قاشق چایخوری
- روغن زیتون :2 قاشق غذاخوری
- تخم آفتابگردان خام:1/2 فنجان
- آرد گندم کامل :یک و 1/2 فنجان
- نمک :1/2 قاشق غذاخوری
- آرد سفید:1/5 الی 2 فنجان
- تخم مرغ بزرگ (اختیاری) :یک عدد
پخت نان عسلی
طرز تهیه نان عسلی
ابتدا عسل، مخمر و آب گرم را در ظرفی مخلوط کرده و برای 5 دقیقه کنار بگذارید تا حل شود.
در این میان تخم آفتابگردان را خرد کرده و با یک فنجان آرد گندم و نمک مخلوط نمایید.
در ادامه مخمر و روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و به مواد قبلی اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
در مرحله بعد نصف فنجان از آرد گندم و نصف فنجان از آرد سفید را به مواد افزوده و هم بزنید تا خمیر درست شود.
روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید ، سپس باقی آرد را روی خمیر بپاشید و شروع به ورز دادن نمایید تا خمیری یکدست و نرم درست شود.
این مرحله حدودا 5 دقیقه زمان میبرد. کاسه ای را چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار دهید و روی آن را بپوشانید .
برای یک الی یک و نیم ساعت تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود آن را در یک مکان گرم نگهداری نمایید.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را بیرون آورده و به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید و به آن ها شکل دهید، سپس روی آن را با پارچه بپوشانید و برای یک الی یک و نیم ساعت کنار بگذارید تا ورآید.
سفیده تخم مرغ را هم زده و با یک قاشق آب مخلوط نمایید، سپس با یک قلمو روی خمیرها بمالید.
با یک چاقوی تیز چند برش مورب روی خمیر ایجاد کرده و برای 25 دقیقه در فری که با دمای400 درجه فارنهایت گرم شده بپزید.
نان عسلی ترد خوشمزه
نکات تکمیلی در مورد نان عسلی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 25دقیقه میباشد .
نان عسلی را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .