وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

نمک، عامل فشار خون بالا

نمک، عامل فشار خون بالا

با توجه به اینکه یکی از دلایل مهم بیماری فشارخون استفاده از نمک زیاد است ولی هنوز هم بسیاری از انسانها به چگونگی مصرف آن توجه نمی کنند.

فشارخون بالا یکی از شایع ترین بیماری هاست،درادامه به مهمترین عامل این بیماری میپردازیم

استفاده از غذاهای پرنمک و آجیل و خوراکی هایی چون پفک و چیپس از مهمترین عوامل بیماری فشارخون بالا است که تاثیر خود را از بچگی ری انسان می گذارند.بیماری فشار خون تا آخر عمر گریبان گیر تمام افرادی است که این بیماری را نشناخته اند و به همین خاطر آنهایی که فشار خون دارند ولی از آن بی خبرند و متاسفانه زمانی مراجعه می کنند که ممکن است با سر درد و یا حتی خونریزی شدید و خونریزی در داخل ته چشم همراه باشد.

با توجه به اینکه سدیم در نمک خوراکی موجود است، اما به چگونگی مصرف آن توجه نمی شود. توصیه اکید می شود از نمک کمتری در غذاهای خود استفاده کنید.

تاثیر نمک در فشار خون

فشار خون و علائم آن

پرفشاری خون تنها یک بیماری نیست و نشانه ای از وجود بیماری های مختلفی است که می توانند آن را ایجاد کنند، شایع ترین نوع پرفشاری خون، نوع ذاتی آن است که معمولا بعد از 40 سالگی تظاهر می کند و ژنتیک نقش مهمی در آن دارد. در این نوع از پرفشاری خون معمولا اگر پدر فشار خون بالا داشته باشد، احتمال ابتلای پسرش نیز بالاست. برخی بیماری ها در کودکان نیز می توانند باعث پرفشاری خون شوند که تظاهر تنگی آئورت از جمله آنها هستند.
تنگی شریان کلیه، برخی تومورها، مصرف برخی داروها، بیماری تصلب شرایین، برخی بیماری های همراه حاملگی در زنان، برخی بیماری های روماتولوژی که مربوط به سیستم ایمنی بدن هستند نیز می توانند باعث پرفشاری خون شوند. مصرف نمک می تواند از دوران کودکی بر روی جسم انسان اثرگذار باشد. 
ذائقه عادت کردنی است، می توان از نمک هایی که مقدار سدیم آنها کمتر از حد استاندارد است نیز استفاده کرد. در حال حاضر نمک های پتاسیم در بازار وجود دارد که برای افرادی که مشکل کلیوی ندارند، ضرری ندارد و طعمش شبیه نمک های معمولی است؛ بنابراین می توان گفت رعایت مسائل تغذیه ای نقش مهمی در جلوگیری از بروز پرفشاری خون دارد.
ارتباط مهم پرفشاری خون و نارسایی قلبی، پرفشاری خون عارضه ای خوش خیم است که اگر درمان شود، جلوی بسیاری از عوارض آن گرفته خواهد شد، اما در صورت عدم کنترل، مشکلاتی از جمله ضخیم شدن عضله قلب را در پی خواهد داشت که در نهایت باعث آسیب به عضله قلب و نارسایی خواهد شد. پرفشاری خون همچنین می تواند باعث تشدید بیماری های عروق کرونر شود،  فشار خون از جمله عوامل مستعد کننده بیماری های قلبی است و هماهنگ با دیابت، چاقی، کم تحرکی و مصرف سیگار روند بیماری تنگی عروق کرونر را تسریع می کند.
 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع