“کباب تابه ای” تقریبا طرز تهیه آسانی دارد و همه افراد می توانند برا تهیه کردن آن اقدام کنند و از طعم لذیذ آن لذت ببرند.
طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه
کباب تابه ای علاوه بر اینکه خوشمزه و لذیذ است، سریع و آسان آماده می شود و همین موضوع باعث محبوبیت بیشتر آن شده. اگر که هوس کباب کردید و تایم تهیه کردن آن را از بیرون ندارید، باید بگیم که چه بهتر ! با داشتن مواد لازم میتوانید همین الان از روی دستور پخت کباب تابه ای که ما برای شما در آشپزخانه نمناک آماده کرده ایم درست کنید و این غذای ساده رو نوش جان کنید. کباب ماهیتابه ای بسیار سالم تر و خوشمزه تر از کباب هایی است که شما از بیرون تهیه می کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه ی کباب تابه ای
مواد لازم | میزان لازم |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 1عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
زرد چوبه | نصف قاشق چای خوری |
پاپریکا | نصف قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذا خوری |
سماق | 1/5 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | نوک قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سبز یا دلمه ای | 1 عدد |
کره | 25 گرم |
لیمو ترش تازه | 1 عدد |
طرز تهیه کباب ماهیتابه ای
مرحله اول :
برای تهیه کباب تابه ای ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته سپس بشویید. پیاز شسته شده را با دنده ریز رنده ، رنده کنید.
مرحله دوم :
پیازی که رنده کرده اید را با کمک یک الک یا همان صافی آب پیاز را بگیرید و پیاز را در ظرف دیگر و آب پیاز را به صورت جداگانه در ظرف دیگری نگهداری کنید.
مرحله سوم :
حال گوشت چرخ کرده را در ظرف دیگری بریزید سپس پیازی که آب آن را جدا کرده اید را به گوشت اضافه کنید. با دست شروع به ورز دادن گوشت با پیاز کنید.
مرحله چهارم :
ادویه های کباب که شامل (فلفل سیاه، فلفل قرمز، سماق، زردچوبه و نمک) می شود را به ترکیب پیاز و گوشت چرخ کرده اضافه کنید. شما می توانید ادویه کاری و یا هر ادویه دیگری که دوست دارید را نیز به این ترکیب اضافه کنید.
شما می توانید هم سماق را به مواد گوشت اضافه کنید هم در آخر روی کباب ها مقداری سماق بریزید.شما در این مرحله می توانید زعفران هم به مواد کباب اضافه کنید تا کباب شما عطر و رنگ بی نظیری به خود بگیرد.
مرحله پنجم :
هم اکنون دستکش های یکبار مصرف دست خود کنید و شروع به ورز دادن گوشت با مواد کنید تا گوشت حالت چسبندگی بگیرد و ته ظرف چرب شود.
مرحله ششم :
اگر برای تهیه کباب زمان داشتید روی ظرفی که گوشت را ورز داده اید سلفون بکشید سپس حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کمی تغییر رنگ بدهد و تیرهتر و به اصلاح بیات شود.
مرحله هفتم :
پس از گذشت یک ساعت گوشت را از یخچال خارج کنید. سپس یک تابه مناسب با حجم مواد تان را انتخاب کنید و کف آن را با برس آشپزی چرب کنید. بهتر است از روغن کمتری استفاده کنید اما اگر دوست دارید کباب شما چرب باشد می توانید از روغن بیشتری استفاده کنید.
مرحله هشتم :
گوشت را به صورت یکنواخت و صاف کف تابه پهن کنید. بهتر است که ضخامت گوشت در تابه به اندازه یک بند انگشت باشد.
مرحله نهم :
با کمک یک چاقو به آرامی روی سطح گوشت ضربه بزنید تا شیار های باریکی روی سطح گوشت ایجاد کنید.
مرحله دهم :
با کمک یک کفگیر مناسب شیار های صافی روی گوشت ایجاد کنید. می توانید به تعداد افراد برش ایجاد کنید. توجه کنید که برش های گوشت بسیار باریک نباشد زیرا گوشت پس از پخت خشک می شود. برخی افراد در این مرحله به جای برش صاف کباب را به صورت پیتزایی برش میزنند.
مرحله یازدهم :
تابه را روی حرارت کم قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه درب تابه را بگذارید تا گوشت آب بیاندازد و به اصلاح گوشت بخارپز و مغز پخت شود.
مرحله دوازدهم :
پس از اینکه یک سمت کباب ها سرخ شد زمان آن است که گوشت ها را برگردانید توجه داشته باشد اگر هنگام برگرداندن در تابه آب وجود نداشت کمی آب پیاز به کف تابه اضافه کنید تا طرف دیگر کباب تان نیز بخارپز شود.در مرحله اول نیز می توانید با پیاز را به کباب اضافه کنید تا کمی مزه و طعم پیاز بگیرد این کاملا سلیقه ای می باشد.
مرحله سیزدهم :
زعفران دم کرده را با کمک قاشق و یا برس آشپزی روی کباب ها بمالید تا کمی رنگ بگیرند. شما می توانید زعفران را هم هنگام سرخ کردن و هم هنگام افزودن ادویه ها به گوشت اضافه کنید.
مرحله چهاردهم:
در تابه دیگری کره را آب کنید. شما می توانید برای آب کردن کره از روش بن ماری استفاده کنید. اگر از طعم کره خوشتان نمی آید می توانید از روغن مایع برای این کار استفاده کنید.
مرحله پانزدهم:
حال رب گوجه فرنگی را در کره آب شده تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند. شما می توانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجه رنده شده نیز استفاده کنید و یا از ترکیب هردو.
مرحله شانزدهم:
مقدار کمی آب به این ترکیب اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا کاملا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله هفدهم :
اندکی زعفران نیز به سس تا اضافه کنید تا عطر و طعم سس بسیار دلچسب تر شود.
مرحله هجدهم:
آب لیمو ترش را نیز به این سس اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله نوزدهم :
نمک و فلفل سیاه را سس اضافه کرده تا این سس طعم بهتری بگیرد. از پودر سیر نیز در این مرحله میتوانید استفاده کنید.
مرحله بیستم:
گوجه هایتان را نیز به صورت حلقه ای برش بزنید و به سس اضافه کنید.
مرحله بیستم یکم :
سس را به همراه گوجه ها روی کباب ها بریزید.
شما به دو روش می توانید این غذا را تهیه کنید اول اینکه گوجه را به تنهایی روی کباب ها بگذارید و سس را کنار غذا سرو کنید. در روش دوم اینکه سس را به همراه گوجه به کباب اضافه کنید و صبر کنید تا کاملا سس به خورد گوشت برود.
مرحله بیست و دوم :
هم اکنون فلفل ها را نیز با کمی روغن تفت دهید سپس روی کباب ها بگذارید.
مرحله بیست و سوم :
می توانید مقدار کمی نیز سماق روی کباب ها بریزید.
مرحله بیست و چهارم :
پس از اینکه سس به خورد کباب ها رفت و گوجه ها نیز پخته شدند زیر گاز را خاموش کنید.
مرحله بیست و پنجم :
شما می توانید این کباب لذیذ را همراه با برنج و کمی سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.
نکات مهم در کباب تابه ای:
- سس به دلخواه است شما می توانید این کباب را بدون سس سرو کنید. اما سس طعم بی نظیری به این کباب می دهد.
- ادویه ها درون کباب دلخواهی می باشد شما می توانید حتی از ادویه مخصوص کباب نیز در تهیه این غذا استفاده کنید.
- افزودن ادویه ای مثل پودر سیر کباب را بسیار دلچسب تر می کند.
- دستور پخت کباب تابه ای کاملا سلیقه ای می باشد پس شما می توانید از مواد دیگری نیز برای تهیه کباب استفاده کنید.
- بهتر است هنگام پخت درب تابه را بگذارید تا کاملا مغز پخت شود.
- شما می توانید میزان سس بیشتری تهیه کنید تا کباب تابه ای کاملا آبکی شود.
- بهتر از حرارت تابه بسیار کم و ملایم باشد تا کباب خشک نشود.
- سماق ادویه ای ذائقه ای می باشد شما می توانید از این ادویه هنگام سرو استفاده کنید.
- چیدن فلفل سبز روی کباب ها نیز سلیقه ای می باشد شما می توانید این کار انجام ندهید.
- می توانید این کباب خوشمزه را همراه با سیب زمینی سرخ شده نیز سرو کنید.
- اصولا این غذا همراه با برنج سرو می شود.
نکات تکمیلی در مورد کباب تابه ای
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
کباب تابه ای را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .