مواد لازم برای درست کردن گمنه:
- لَلَک یا گِمنه :دو پیمانه
- پیاز:دو عدد بزرگ
- آب (یا آب مرغ):دو پیمانه
- روغن:به مقدار کافی
- نمک :به میزان لازم
روش درست کردن گمنه:
للک را داخل تابه ای بریزید و روی حرارت تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.وقتی رنگ للک به قهوه ای روشن رسید آن را از روی حرارت بردارید.پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
آب مرغ را به پیاز ها اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید.
بعد از اینکه آب به جوش آمد.للک تفت داده شده را اضافه کنید و با یک قاشق چوبی آن را مدام هم بزنید تا آب مرغ داخل آن ،جذب للک شود.
در ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید و صبر کنید تا غذا 10 دقیقه ای دم بکشد.مراقب باشید تا ته آن نسوزد و اگر طبق چیزی که گفته شده عمل کنید می توانید آن را سرو کنید.
برای اینکه للک شما لطیف در بیاید باید میزان آب مرغش را بیشتر کنید و بعد از اینکه للک به آب اضافه شد و جذب للک شد ، آن را از روی حرارت بردارید.در صورتی که هنوز مقداری از آب روی للک باقی مانده در دیگ را ببندید
و بعد از 10 الی 15 دقیقه دوباره حرارت را روشن کنید و بگذارید تا یک ربع للک دم بکشد. در این حالت دیگر ته دیگ آن نمیسوزد.
نکته:
دقت کنید همیشه میزان آب و للک مساوی باشند.
_ اگر به آب مرغ دسترسی ندارید میتوانید از آب معمولی استفاده کنید و از همان اول به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید.
_ للک را میتوانید از سوپر مارکت ها به صورت بسته بندی تهیه کنید و یا به صورت فله ای بخرید.فقط دقت کنید روش نوشته شده ، بلغور ریزدانه گندم.
نکات تکمیلی در مورد گمنه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
گمنه را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .