اگر خیلی خوش شانس باشید، بار اولی که به سراغ پختن کیک های خانگی بروید، از شکل و طعم و ظاهر آن رضایت کامل خواهید داشت. اما همه چیز در پختن کیک، به شانس و اقبال بر نمی گردد. شیرینی پزی و به ویژه پخت کیک، ترفندهای کاملا اثبات شده ای دارد. کیک همیشه خوشمزه است! اگر خیلی شکمو باشید همین که کیک شما قابل خوردن و خوش طعم باشد برایتان کافی است!! اما به هر حال ظاهر کیک هم خیلی مهم است. ما در این مقاله به ۶ مشکل رایج در پختن کیک اشاره می کنیم تا با دانستن این دلایل، کیفیت کیک های خانگی خود را بالاتر برده و به دستپخت خودتان افتخار کنید! با ما همراه باشید.
چرا کیک خانگی خراب می شود؟
چرا کیک من به اندازه کافی پف نمی کند؟
اگر دلتان می خواهد که کیک شما به خوبی پف کند و حالت اسفنجی داشته باشد، باید چند نکته را رعایت کنید. از قالب مناسب استفاده کنید. قبل از مخلوط کردن مواد، تمامی مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بر وسوسه خود غلبه کنید! قبل از اینکه کیک شما پخته شود، در فر را باز نکنید! روغن درون کیک، باید دقیقا به اندازه دستور باشد. روغن زیاد از حد باعث می شود که کیک شما پف نکند. اگر در دستور شما تاکید شده که زرده و سفیده را جدا کنید، حتما این اصل را رعایت کنید. بی توجهی به این نکته، روی پف نکردن کیک بسیار موثر است.
چرا کیک من خمیر می شود؟
همه کیک ها حالت اسفنجی ندارند. ممکن است کیک شما کیک خیس باشد و کمی حالت تردی اش کم باشد اما همه کیک ها باید طی فرایند پخت از حالت خمیری خارج شوند. بعضی دستور کیک ها بیشتر و بعضی کمتر پف می کند. در ادامه چند دلیل رایج برای خمیر شدن کیک را برایتان می گوییم.
دستور کیک را کاملا دقیق اجرا کنید. دبه تمامی نکات تهیه کیک توجه کنید. در انتهای کتب آشپزی و همین طور در اینترنت می توانید تمامی نکات تهیه کیک را به آسانی مطالعه کنید. از قالب مناسب استفاده کنید. مواد اولیه را دقیقا با ترازوی آشپزخانه اندازه بگیرید و نسبت ها را کاملا دقیق رعایت کنید. دمای فر را دقیقا مطابق دستور تنظیم کنید. حتما از دماسنج مخصوص آشپزی برای چک کردن دما استفاده کنید.
چرا وسط کیک من گود می شود و پف آن می خوابد؟
عجول بودن شما را گرفتار می کند! قبل از زمان مقرر، در فر را باز کنید. کیک را خام و نپخته از فر خارج نکنید. شکر زیاد کیک شما را عسل نمی کند!! شکر زیاد یک چاله بزرگ در کیک شما ایجاد می کند! دمای فر را متناسب با دستور تنظیم کنید. دمای پایین فر می تواند روی کیفیت کیک شما تاثیر بگذارد و احتمال گود شدن وسط کیک را افزایش می دهد. بکینگ پودر را دقیق اندازه بگیرید. بکینگ پودر زیاد معجزه نمی کند! تنها باعث می شود که پف کیک شما بخوابد. دمای کیک را به شکل ناگهانی تغییر ندهید.
چرا وسط کیک من گنبدی شکل می شود؟
احتمال گنبدی شدن وسط کیک در صورتی که آن را در طبقه وسط نپزید بسیار بالا می رود. بهترین قسمت برای پخت کیک، طبقه وسط فر است که دمای متعادلی دارد. bدمای بالاتر از حد مجاز، سبب خراب شدن سطح کیک شده و وسط آن را برجسته تر می کند. اگر آرد را بیش از میزان تعیین شده بریزید، کیک شما خوب در نمیاید. مواد اولیه را به اندازه لازم و کافی هم بزنید. هم زدن طولانی و بیش از اندازه نه تنها کیفیت کیک را بهتر نمی کند بلکه باعث می شود وسط کیک شما گنبدی شکل شود.
چرا روی کیک من ترک می خورد؟
اگر دمای فر بیشتر از حد نیاز باشد، روی کیک شما ترک می خورد. کیک را در طبقات بالایی نپزید. دمای این طبقات معمولا یکنواخت نیست و بالاتر از حد نیاز است. هم زدن بیش از اندازه مواد اولیه کیک، به هیچ وجه توصیه نمی شود چون حتما ظاهر کیک شما را خراب می کند. ممکن است یکی از دلایل ترک خوردن کیک، هم زدن بیش از حد ضرورت باشد. آرد بیش از اندازه می تواند روی کیک شما را ترک بیندازد.
چرا کیک من راحت از قالب جدا نمی شود؟
کیک درون فر با دمای بسیار بالایی پخته می شود. باید کمی صبوری کنید و اجازه دهید تا کمی از گرمای قالب کم شود. داغ بودن قالب هنگام جدا کردن کیک، می تواند باعث مشکل برای شما شود. همیشه قالب ها را به خوبی و با دقت بشویید. هر گونه سوختگی یا علامت روی قالب می تواند باعث شود نتوانید به راحتی آن را از قالب جدا کنید. چرب کردن قالب کیک بسیار مهم و حیاتی است. بهتر است تمامی نقاط قالب را به خوبی و با دقت چرب کنید.
استفاده از کاغذ روغنی، یک روش بسیار تضمین شده است. همیشه بهتر است زیر کیک کاغذ روغنی بگذارید. اگر کیک شما بنا بر نکاتی که در بالا ذکر کردیم خمیر شود، حتما در جدا کردن آن به مشکل بر می خورید. اگر دمای فر بالا باشد، کیک به خوبی نمی پزد و هنگام خارج کردن آن از قالب به مشکل بر می خورید. همان طور که مشاهده کردید، رعایت نکات ریز در تهیه کیک بسیار حیاتی است. اینکه بتوانید تمامی این اصول را رعایت کنید، به شما کمک می کند تا کیفیت کیک خانگی خودتان را روز به روز بهتر کنید.