شیرینی گندمک یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است که بافت آن به بافت کوکی نزدیک است.
مواد لازم شیرینی گندمک | |
کره | ۹۰ گرم |
شکر قهوه ای تیره | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد متوسط |
پودر نارگیل | ۲۰ گرم |
سبوس گندم | ۲۵ گرم |
آرد نان فانتزی | ۱۲۰ گرم |
آرد سفید | ۷۵ گرم |
بکینگ پودر | ½ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
شکلات تخته ای | برای تزیین |
طرز تهیه شیرینی گندمک
مرحله اول
برای تهیه شرینی گندمک خوشمزه در ابتدای کار کره را از ۳۰ دقیقه قبل از یخچال خارج کرده و در فضای آشپزخانه قرار می دهیم تا کره با دمای محیط هماهنگ شده، سپس کاملا نرم شود. حالا کره و شکر قهوه ای درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
حالا کره و شکر را با دور تند همزن برقی به مدت ۳ تا ۵ دقیقه هم می زنیم تا خامه ای و کرم رنگ شوند. در ادامه تخم مرغ را به همراه وانیل به کاسه اضافه کرده و مجددا با دور تند همزن برقی هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله پودر نارگیل را به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا پودر نارگیل درون مایه شیرینی پخش شود. در ادامه سبوس گندم را به همراه آرد سفید، آرد قنادی و بکینگ پودر را درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم.
مرحله چهارم
حالا مواد خشک را طی ۳ مرحله به کاسه اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم تا بافت خمیر شیرینی یکدست شود. در ادامه فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا فر به طور کامل گرم شود
مرحله پنجم
در این مرحله خمیر را بین دو کیسه فریزر قرار می دهیم، سپس با کمک وردنه به قطر ۳ میلی متر باز می کنیم. در ادامه روی خمیر را با وردنه شیار دار می کشیم تا طرح دار شود و خمیر را با کاتر های دلخواه قالب می زنیم.
مرحله ششم
حالا سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس خمیر های قالب زده را درون آن می چینیم. در ادامه سینی را طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۲ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند.
مرحله هفتم
پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج کرده و بدون دست زدن به آنها اجازه می دهیم کاملا خنک شوند. زمانی که شیرینی ها خنک شدند در صورت تمایل روی آنها مقداری عسل گرم شده رومال می کنیم.
مرحله هشتم
در ادامه شکلات تخته ای را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس روی حرارت بخار کتری بنماری می کنیم تا کاملا ذوب شود. حالا مقداری شکلات ذوب شده روی شیرینی ها می ریزیم و با پودر پسته تزیین می کنیم.
مرحله نهم
در نهایت اجازه می دهیم شکلات شیرینی ها در دمای محیط کاملا خنک شوند، سپس درون ظرف مورد نظرمان می چینیم. بسته به نوع ذائقه می توانید مقداری پودر زنجبیل به مواد اولیه شیرینی اضافه کنید. نوش جان.