مواد لازم برای اوماچ آش کرمانی
- چغندر:نیم کیلو
- عدس:دو لیوان
- پیاز:دو عدد
- آرد گندم:نیم کیلو
- سیاهدانه، میتخم، کسرک و زیره:یک قاشق سوپخوری
- نعناع داغ، تلف (قرهقروت) یا سرکه:به عنوان چاشنی
- سبزی شامل اسفناج، جعفری و گشنیز:به میزان لازم
- نمک و زردچوبه:به مقدار دلخواه
- نعناع داغ:برای تزیین
طرز تهیه اوماچ آش کرمانی
عدس را بشویید و به مدت 1 ساعت درآب گرم خیس دهید.
سبزی ها را هم تمیز کنید و بشویید و بعد از خشک شدن آبش ،آن را خرد کنید.
چغندر را هم تمیز بشویید و پوست بکنید و با رنده درشت رنده کنید و به همراه عدس خیس خورده و 3 لیتر آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
1 عدد پیاز خرد شده را به همراه سبزی و نمک در حین پخت به عدس و چغندر اضافه کنید.
بعد از پخته شدن سبزی ، زیره ، میتخم ، کسرک و سیاهدانه را هم داخل قابلمه بریزید تا با بقیه مواد پخته شوند.
آرد را هم با یک کاسه آب مخلوط کنید و از صافی رد کنید تا گلوله ای نداشته باشد.
سپس کم کم به بقیه مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم.تا آش رقیق شود.
در تابه ای مقداری روغن میریزیم و 1 عدد از پیازها را خرد میکنیم و به همراه مقداری زردچوبه و فلفل داخل آن تفت میدهیم .
بعد پیاز سرخ شده را داخل آش میریزیم.
در این زمان اوماچ را به مدت 15 دقیقه مدام هم بزنید تا سفت نشود و ته نگیرد.
از مقداری سرکه و یا قره قروت هم میتوانید به عنوان چاشنی آش استفاده کنید.
بعد آش را از روی حرارت بردارید .
آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با نعناع داغ تزیین کنید .
نکات تکمیلی در مورد اوماچ آش کرمانی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
اوماچ آش کرمانی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .