دانستنی های نوشیدنی غیر الکلی
آبجوی غیر الکلی یا همان ماء الشعیر یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها در ایران است. با گذشت زمان، کارخانجات تولید ماء الشعیر، اقدام به زدن اسانس و طعم به این نوشیدنی کردند و در نتیجه با کاهش طعم تلخ آبجوی غیر الکلی، مصرف آن نیز در میان خانواده ها افزایش یافت. اما مصرف این نوشیدنی خارج از لطف نیست، آبجوی غیرالکلی به دلیل داشتن مواد مغذی و ویتامین ها، یکی از بهترین و کامل ترین نوشیدنی هاست. در نتیجه به عنوان جایگزینی مناسب، نسبت به سایر نوشیدنی ها نظیر نوشابه محسوب می شود.
آبجوی غیر الکلی چگونه ساخته می شود
آبجوی غیر الکلی و الکلی، یکی از قدیمی ترین نوشیدنی ها محسوب شده و پس از چای و آب، به عنوان یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها محسوب می شود. آبجوی غیر الکلی از عصاره جوانه جو یا عصاره مالت به وجود می آید. در همه جا معمولا از جوی دو ردیفه برای تولید ماء الشعیر یا آبجو استفاده می شود. ابتدا در کارخانجات آبجو سازی، جو را پاک و تمیز کرده و پس از شستشو و خیس کردن، به سالن هایی مخصوص برای جوانه زنی انتقال داده می شود. دمای این سالن ها معمولا 20 درجه و رطوبت بالای 70 درصد می باشد. جو پس از جوانه زدن به نام مالت شناخته می شود. پس از این مرحله مالت به مدت 30 دقیقه خیس خورده و پس از آن آسیاب شده و در مرحله آخر به داخل تانک های مخصوص پخت ریخته می شود. مالت ها به مدت سه ساعت و نیم در این تانک ها پخته شده و سپس در بخش فیلتراسیون، تفاله های آن جدا می شود. در مرحله بعد برای تولید آبجوی غیر الکلی، مایع به دست آمده از آن با عصاره رازک و شکر ترکیب می شود.مایع به دست آمده به دستگاهی به نام چیلر منتقل می شود تا با ایجاد شوک الکتریکی از فرایند الکلی شدن آن جلوگیری شود. در نهایت شربت به وسیله آب دوبرابر شده و پس از گذشتن از دستگاه فیلتراسیون مایعی شفاف به نام آبجوی غیر الکلی حاصل می شود.
مواد تشکیل دهنده آبجوی غیرالکلی
عوارض آبجوی غیرالکلی و تداخلات دارویی آن
این نوشیدنی ممکن است که در برخی افراد موجب آلرژی شود اما این قضیه به ندرت اتفاق می افتد. همچنین مصرف هم زمان آبجوی غیرالکلی همراه با داروهای بازدارنده اکسیداز و تک آمین ها، که به داروهای ضد افسردگی و پارکینسون نیز معروفند، باعث افزایش فشارخون می شود. همچنین مصرف آبجوی غیرالکلی در صورتی که هم زمان با داروهای مخصوص دیابت مصرف شود، ممکن است که اثر دارو را تشدید کرده و موجب کاهش بیش از حد سطح قند خون شود. این نوشیدنی در برخی اوقات نیز موجب ایجاد نفخ می شود و همچنین سردرد های میگرنی را تشدید می کند.
فواید مصرف آبجوی غیرالکلی
فواید مصرف آبجوی غیر الکلی به حدی زیاد است که اندک عوارض آن برای برخی از افراد، به چشم نمی آید. طبق مطالعات انجام شده، آبجو قادر است که از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند. همچنین این نوشیدنی فوق العاده از بروز بیماری هایی نظیر سکته قلبی جلوگیری میکند. معمولا افرادی که آبجوی غیر الکلی به طور مداوم مصرف می کنند، 40 تا 60 درصد، احتمال بروز سکته قلبی در آنها کاهش می یابد. همچنین این محصول از لخته شدن خون جلوگیری می کند. آبجوی غیرالکلی موجب کاهش فشار خون می شود و قند خون افراد دیابتی را نیز کنترل می کند. آبجوی غیر الکلی دوای حافظه است و از بروز آلزایمر نیز جلوگیری می کند. این نوشیدنی از ترش شدن معده جلوگیری کرده و موجب تقویت دستگاه گوارش می شود. همچنین این نوشیدنی به دلیل داشتن بسیاری از ویتامین ها، موجب حفظ سلامت و زیبایی مو نیز می شود.