مواد لازم برای دلمه بادمجان
بادمجان دلمه ای :6 عدد متوسط
مایع دلمه بسته به اندازه بادمجان :به اندازه
پیاز داغ : 3/4 پیمانه
رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری پر
روغن مایع :2 قاشق
فلفل و زردچوبه :1 قاشق چایخوری
نمک :1 تا 2 قاشق چای خوری
مواد میانی دلمه:
گوشت چرخ کرده :200 گرم
لپه :4 قاشق غذاخوری
برنج:1 پیمانه
پیاز خرد شده :1 عدد
سبزی دلمه شامل :(نعناع ،تره ، جعفری ، گشنیز ، شوید ، پیازچه ، ریحان ، ترخون و مرزه) 1 کاسه سوپ خوری
رب گوجه:2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
آبلیمو :مقدار کمی
دستور تهیه دلمه بادمجان :
روش درست کردن دلمه بادمجان :
بعد از اینکه مایه دلمه را تهیه کردید ،نوبت به درست کردن سس آن است ،قابلمه و یا ماهیتابه گودی را روی حرارت قرار دهید و پیاز داغ و رب را مخلوط کرده و به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
بعد داخلش مقداری آب ، نمک ، فلفل ، دارچین و آبلیمو اضافه کنید تا به جوش بیاید.بعد حرارت را ملایم کنید.
بادمجان ها را پس از شستن ، به اندازه 2 سانتیمتر سر آن را ببرید. بعد داخلش را خالی کنید به طوری که به اندازه یک سانتیمتر از گوشت دور بادمجان ها باقی بماند.
بعد از مایه درست شده داخل بادمجان ها بریزید و بادمجان ها را پر کنید.ولی نباید خیلی فشرده کنید چون باعث ترک خوردن دلمه میشود.
سر آن را به عنوان درپوش روی بادمجان قرار دهید و دلمه ها را به صورت ایستاده و چسبیده به هم در ظرف سس تان بچینید و در ظرف را ببندید تا بادمجان ها به مدت یک ساعت پخته شوند.
بعد از نرم شدن بادمجان ها آنها را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و مقداری از سسش را کنارش بریزید
نکات تکمیلی در مورد دلمه بادمجان
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
دلمه بادمجان را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .