مواد لازم برای تهیه دیگچه :
- برنج نیم دانه :یک پیمانه سرپر
- شیر :2 لیتر
- شکر:2 پیمانه
- زعفران دم کرده :3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع :2 قاشق غذاخوری
- گلاب :نصف پیمانه
- خامه :2 قاشق سوپ خوری
- خلال پسته و بادام برای تزئین :به مقدار لازم
- هل :نصف قاشق چایخوری
پخت خانگی دیگچه مشهدی
روش تهیه دیگچه مشهدی :
برنج را خوب بشوید و چند ساعت خیس دهید. بعد آن را با 3 تا 4 پیمانه آب و نصف قاشق چایخوری هل بپزید تا برنج مغز پخت شود و به شکل پوره در بیاید.
بعد از پخت کامل برنج شیر را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا مایه غلیظی بدست بیاید شبیه به شیربرنج و یا شله زرد.
در این مرحله شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. بعد گلاب و زعفران را به برنج غلیظ شده اضافه کنید.
در نهایت وقتی از پخت کامل برنج مطمئن شدید و مایه تقریبا سفتی بدست آمد ، خامه و روغن مایع را اضافه کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید و روی حرارت خیلی کم به مدت 2 ساعت دم دهید طوری که دسر ته نگیرد.
بعد آن را در ظرف های مورد نظر بکشید و با خلال پسته و بادام تزدین کنید.
اگر دوست داشتید دیگچه را به صورت برشی قالب بزنید باید دیگه را داخل یک سینی لبه دار با ارتفاع 5 سانتی متر بریزید و سینی را با روغن جامد چرب کنید.
سپس به مدت 2 ساعت در فر 180 درجه در طبقه وسط قرار دهید . اگر حس کردید روی دیگچه در اثر گرما به حالت قرمز شدن است روی سینی را با یک فویل آلمینیومی بپوشانید.
سپس بعد از خنک شدن آن را به مدل های دلخواه برش بزنید.
دیگچه مشهدی
نکات تکمیلی در مورد دیگچه مشهدی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
دیگچه مشهدی را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .