وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

راز خوشمزگی قورمه سبزی نذری حرم امام رضا (ع)

راز خوشمزگی قورمه سبزی نذری حرم امام رضا (ع)

قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب برای همه ایرانیان است اما قرمه سبزی حرم امام رضا طعم فوق العاده ای دارد که راز آن در روش خاص پخت این غذا است.

راز خوشمزگی قورمه سبزی حرم امام رضا (ع) و نذری

مشهد مقدس یکی از مهم‌ترین شهر‌های ایران از لحاظ معنوی و گردشگری است. هر ساله بسیاری از افراد به شوق زیارت و خوردن غذا حضرتی به حرم امام رضا می‌آیند چرا که معتقدند،غذای حرم امام رضا تبرک است و با خوردن این غذا به نیت شفا به حاجات خود می‌رسند.در مهمانسرای داخل حرم امام رضا خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاها مانند قورمه سبزی، قیمه و...پخته می‌شود. اگر برای یکبار هم شده قورمه سبزی حرم امام رضا(ع) را خورده باشید، هیچگاه طعم آن فراموشتان نخواهد شد، در ادامه این بخش از آموزش آشپزی پلاس وی راز خوشمزگی قورمه سبزی حرم امام رضا(ع) را آورده ایم، با ما همراه شوید.

ترکیب سبزی قورمه سبزی حرم

برای خوش عطر و خوشمزه شدن قورمه سبزی میزان مناسب سبزی ها تاثیر بسیاری دارد. سبزی های قورمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج است. برای خوشمزه شدن قورمه سبزی حتما مقدار تره و اسفناج را بیشتر بریزید اما از شنبلیله کمتری استفاده کنید تا طعم قورمه سبزی تلخ و بوی آن تند نشود. استفاده از سبزی های محلی و خودرو مثل “خلواش” و مقداری “چوچاق” نیز در سبزی قرمه سبزی طعم خوبی به آن می دهد.

ادویه قورمه سبزی نذری

یکی از رازهای خوشمزه شدن این خورش سنتی استفاده از ادویه در آن است. برای تهیه ادویه قورمه سبزی نذری 2 قاشق غذا خوری شنبلیله خشک، 2 قاشق غذا خوری تره خشک،2 قاشق غذا خوری جعفری خشک،2 قاشق غذا خوری گشنیز خشک،2 قاشق غذا خوری اسفناج خشک را درون آسیاب بریزید ویا در هاون ریخته و به خوبی بکوبید و مخلوط کنید تا کمی نرم شوند. سپس به این ترکیب 2 قاشق غذا خوری پودر گل محمدی، 2 قاشق غذا خوری پودر غوره، 1 قاشق غذا خوری زردچوبه،1 قاشق غذا خوری پودر فلفل سیاه و 1 قاشق غذا خوری پودر رازیانه اضافه نمایید و همه آنها را الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود. ادویه قورمه سبزی را باید 20 الی 30 دقیقه آخر پخت اضافه و به ازای هر سه نفر از این ادویه یک قاشق و نیم در خورش بریزید.

سبزی خشک

استفاده از سبزی تازه در قورمه سبزی مجلسی

استفاده از سبزی تازه در پخت قورمه سبزی، تاثیر زیادی بر طعم و لذت قورمه سبزی دارد. از سبزی تازه برای خورشت قورمه سبزیتان استفاده کنید تا خورشتتان خوش رنگ و بوترشود و یا می توانید سبزی را به صورت خرد شده خام داخل فریزر بگذارید و قبل از درست کردن خورش آن را سرخ کنید.

برگ چغندر و اسفناج در قورمه سبزی

برای افزودن رنگ و لعاب به قورمه سبزی حتما از برگ چغندر یا اسفناج و تعدادی برگ سیر استفاده نمایید، این کار خورشت شما را مانند خورش قورمه سبزی حرم امام رضا خوشمزه می کند.

سرخ کردن سبزی قورمه سبزی

برای خوش عطر و رنگ شدن قورمه سبزی مجلسی، سبزی تازه و خرد شده را به خوبی با کمی روغن تفت دهید، هنگام سرخ کردن سبزی‌ها، شعله را در حد ملایم یا متوسط نگه دارید و مواظب باشید که سبزی شما نسوزد زیرا اینگونه قورمه سبزی تلخ خواهد شد.

استفاده از گوشت گوسفندی

برای خوشمزه شدن قورمه سبزی، بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید، تکه‌های گوشت را درشت‌تر برش دهید تا ظاهر زیباتری داشته باشد. در صورت استفاده از گوشت گوساله چند تکه دنبه به گوشت اضافه کنید تا به غذا چربی لازم داده شود. برای طعم بهتر قورمه سبزی گوشت را با پیاز تفت دهید تا گوشت طعم خوبی بگیرد و رنگش تغییر کند.

گوشت قرمز

خوشمزگی قورمه سبزی با آب قلم

برای طعم و غلظت و لعاب دار شدن قورمه سبزی مجلسی در خورشت تان از آب قلم استفاده کنید، این کار بی نهایت خورشت را خوشمزه و لعاب دار میکند.

لوبیا چیتی در قورمه سبزی

برای لعاب دار شدن قورمه سبزی از لوبیا چیتی استفاده کنید، لوبیا را از قبل خیس دهید و قبل از افزودن به خورشت چند دقیقه جوشانده و آب آن را دور بریزید و سپس به خورش بیافزایید. اطمینان حاصل کنید که لوبیایی که تهیه می‌کنید تازه باشد.

زمان پخت قورمه سبزی

یکی از رازهای خوشمزه شدن قورمه سبزی حرم امام رضا زمان پخت آن است. آشپزان مهمانسرای داخل حرم امام رضا قورمه سبزی را با صبر و حوصله می پزند تا خوب جا بیافتد. پخت خورشت را با شعله کم انجام داده و چندین ساعت زمان برای پخت آن در نظر می گیرند.

لیموعمانی تازه در قورمه سبزی

هیچ چیز مانند لیمو عمانی تازه به قورمه سبزیتان مزه و عطر خوب نمی دهد. برای تلخ نشدن لیمو عمانی، آن را به مدت دو ساعت یا تا صبح در آب خیسانده و سپس استفاده کنید یا می‌توانید لیمو عمانی را نصف کنید و هسته‌های آن را جدا کنید تا تلخی آن کاهش یابد.

خوشمزه شدن قورمه سبزی با رب

برای خوشمزه شدن قورمه سبزی،برخی از افراد به آن رب گوجه فرنگی اضافه می کنند، اگر از رب گوجه استفاده میکنید، آن را کمی تفت داده و حداقل چهار ساعت بعد از پخت خورشت به آن اضافه کنید. برخی افراد نیز برای تیره شدن و خوشمزگی خورشت قورمه سبزی در 15 دقیقه آخر مدت زمان پخت قورمه سبزی، به آن مقدار کمی رب انار می افزایند.

شنبلیله خشک در قورمه سبزی

برای اینکه عطر و بوی قورمه سبزیتان چندین برابر شود،یک یا دو قاشق شنبلیله خشک را در کمی روغن تفت دهید و نیم ساعت قبل از اینکه خورش قورمه سبزی کاملاً آماده شود به آن اضافه کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع