طرز تهیه حلیم مشهدی با ادویه مخصوص
حلیم مشهدی در تهران و شهرهای دیگر هم طبخ می شود بدلیل اینکه نوع حلیم کشدار و مقوی است و استقبال از آن فراروان بوده، پس نمیتوان گفت بهترین حلیم مشهدی را اهالی این شهر طبخ می کنند. طرز تهیه حلیم مشهدی یا حلیم نیشابور برای افرادی که در این کار خبره هستند چندان کار دشواری نیست و به عقیده آنها آشپزهای مبتدی هم میتوانند با دانستن راز خوشمزگی حلیم و البته ادویه حلیم مشهدی، آن را به خوبی تهیه کنند. با مادر این بخش از آموزش آشپزی پلاس وی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه حلیم با گوشت آشنا کنیم. در ادامه آموزش این بخش، به درخواست شما طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه را هم خواهیم گفت.
مواد لازم حلیم مشهدی
برای تهیه حلیم خوشمزه مشهد به موادی که در ادامه لیست شده اند نیاز دارید.
مواد لازم میزان لازم
مواد لازم | مقدار |
گندم | 400 گرم |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
نمک | به میزان لازم |
روغن یا کره | به میزان لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
آب | به مقدار لازم |
کنجد و دارچین | برای تزئیین |
طرز تهیه حلیم مشهدی خوشمزه و مجلسی
برای تهیه حلیم مشهدی خوشمزه دستورالعمل زیر را به کار گیرید:
- ابتدا گندم پوست کنده شده را به مدت 8 ساعت خیس کنید تا بهتر و راحت تر پخته شود.
- گندم را با مقداری آب درون قابلمه ای بریزید و روی شعله قرار دهید.
- شعله را ملایم کنید تا گندم بپزد و کاملا نرم و پوره شود.
- گوشت را جداگانه در قابلمه ای ریخته و به همراه کمی آب و نمک و زردچوبه و پیاز بپزید.
- بعد از اینکه گوشت ها پخته و نرم شدند، آنها را ریش ریش کنید.
- گوشت ریش شده و پیازها را به گندم نرم شده اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید ومقداری نمک به حلیم افزوده و اجازه دهید حلیم غلیظ و جا افتاده شود.
- حلیم آماده شده را با کنجد و دارچین تزیین کرده و نوش جان نمایید.
نکات مهم و ترفندهای خوشمزه شدن حلیم مشهدی
- بهتر است از گوشت گوسفندی ترجیحا ماهیچه همراه با مقداری چربی برای پخت حلیم استفاده کنید.
- هنگام پخت گندم در قابلمه را نیمه باز گذاشته تا گندم سر نرود.
- گندم سنگین و لعاب دار بوده و زود ته می گیرد پس دائما آن را هم بزنید.
- برای پخت گندم معمولا دو لیتر آب نیاز است اما در حین پخت اگرگندم نیاز مجدد به آب داشت به آن آب جوش اضافه کنید.
- گوشتتان را مزه دار کرده تا بوی زهم آن در حلیم به مشام نرسد.
- اگر وقت کمی برای تهیه حلیم دارید، می توانید گوشت را در زودپز بپزید.
- برای اینکه حلیمتان خوشمزه تر شود می توانید در آخر آن را با گوشتکوب برقی یا دستی خوب بکوبید تا له شود.
ادویه مخصوص حلیم مشهدی
ادویه مخصوص در تهیه حلیم مشهدی نیز مانند حلیم های دیگر همان نمک و زردچوبه و بعد از پخت اضافه کردن دارچین و در صورت تمایل شکر یا نمک می باشد.
حلیم مشهدی در تهران
حلیم مشهدی علاوه بر نیشابور و دیگر شهرهای استان خراسان، در تهران هم طبخ می شود که دستور تهیه این غذای نذری، در همه جا یکسان است و تفاوتی با هم ندارد.
طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه
حلیم مشهدی کمی با دیگر حلیم ها متفاوت است زیرا در انتها روی حلیم با قیمه و رب پخته شده سرو می شود. برای تهیه حلیم مشهدی با قیمه دستورالعمل زیر را به کار گیرید:
مواد لازم برای تهیه حلیم مشهدی با قیمه
تفاوتی ندارد که طرز تهیه حلیم مشهدی برای 6 نفر را در نظر داشته باشید یا کمتر و بیشتر، با توجه به تعداد نفرات، مواد لازم موجود در لیست زیر قابل تغییر است.
مواد لازم میزان لازم
مواد لازم | مقدار |
گندم پوست کنده | 2 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 150 گرم |
دارچین و کنجد | به مقدار لازم |
پیاز | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
لپه | 1/2 پیمانه |
رب | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
آموزش پخت حلیم مشهدی با قیمه
- گندم را از شب قبل خیس کنید تا راحت تر پخته شود.
- گندم را در ظرفی با کمی نمک و زردچوبه و آب بپزید تا نرم شود.
- گوشت را به همراه کمی زردچوبه و نمک و پیاز بپزید.
- بعد از پخت گوشت را از قابلمه خارج و بعد ریش ریش کنید.
- گوشت پخته شده و آب آن را به گندم بیافزایید.
- اجازه دهید حلیم کاملا بپزد و جا بیافتد.
- دائما حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد.
- درون قابلمه ای جدا پیاز را خرد کنید و تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را به آن بیافزایید و کمی تفت دهید.
- رب را به گوشت افزوده و تفت دهید تا بوی خامی ندهد.
- لپه را به همراه کمی نمک و زردچوبه و دارچین بیافزایید.
- درون قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید قیمه بپزد و جا بیفتد.
- قیمه پخته شده را همراه کمی دارچین روی حلیم بریزید و نوش جان نمایید.
حلیم نیشابور
طرز تهیه حلیم نیشابور نیز همانند همان حلیم مشهدی است. برای خوشمزه شدن حلیم به ساعت پخت آن توجه کنید، اگر حلیم شما کاملا بپزد و جا بیافتد قطعا خوشمزه تر می شود.
طرز تهیه حلیم رستورانی
بسیاری از افراد دوست دارند حلیمی که در خانه تهیه می کنند همانند حلیم رستورانی کشدار و خوشمزه شود. سرآشپزان ماهر برای تهیه حلیم حتما از گوشت گوسفندی استفاده می کنند البته می توان از گوشت مرغ نیز در طبخ حلیم استفاده نمود اما راز کشدار شدن حلیم به پخت کامل آن و استفاده از گوشت قرمز با استخوان است. حلیم کشدار رستورانی، فوت و فن و رازی برای خوشمزه شدن دارد که همه را در مطلب زیر گنجانده ایم. و با یک کلیک میتوانید تمام این رازهای خوشمزه شدن حلیم را مشاهده کنید.
" شگرد خوشمزه شدن حلیم های رستورانی "
حلیم برای 100 نفر
یکی از سوالات اصلی شما در مورد پخت حلیم نذری، اندازه مواد لازم با توجه به نفرات است که مجدد سوال کرده بودید. در مطلب قبلی بخش آشپزی پلاس وی و آموزش غذاهای نذری، بطور کامل برای هر غذا، این مسئله را توضیح داده و اندازه دقیق مواد اولیه را برایتان گفتیم که برای مشاهده مقدار مواد حلیم برای 100 نفر یا کمتر و بیشتر، میتوانید روی مطلب زیر کلیک بفرمایید.
" اندازه مواد اولیه غذاهای نذری؛ از حلیم تا خورشت و آش "