مواد لازم شَنگ پلو با ته دیگ کاهو
- برنج:3 پیمانه (500 گرم)
- پیاز (خردشده):1 عدد (150 گرم)
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن):به مقدار لازم
- مغز ران گوسفند یا گوساله (خردشده): 400 گرم
- زردچوبه (پودرشده):1 قاشق چای خوری
- نمک:به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده):به مقدار لازم
- شنگ (پاک و خردشده):250 گرم
- کاهو:چند برگ
- کره:نصف پیمانه (70 گرم)
- زعفران (ساییده و حل شده در آب):2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه شَنگ پلو با ته دیگ کاهو
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل ، با مقداری آب و نمک خیس کنید .
قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
سپس پیاز را داخل روغن تفت دهید تا سبک شود.گوشت را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و با حرارت بالا گوشت را تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
در حین تفت دادن زردچوبه و فلفل را هم به گوشت اضافه کنید و بعد 5 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید تا با حرارت بالا به جوش بیاید.
سپس در ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.بعد از اینکه گوشت پخت مقداری نمک را به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب گوشت کاملا بخار شود .
بعد گوشت پخته شده را در روغن سرخ کنید.برنج خیس داده شده را از آب و نمک خارج کنید و در قابلمه آب جوش بریزید تا به مدت 10 تا 15 دقیقه نیم پز شود.
در 3 دقیقه آخر جوشیدن برنج ، شنگ را به آن اضافه کنید و به همراه برنج در آبکش بریزید.در قابلمه ای که میخواهید در آن برنج را دم کنید مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
بعد دو لایه برگ کاهو درشت و سبز رنگ را کف قابلمه بچینید و مخلوط برنج و شنگ را روی آن بریزید . در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار برنج بلند شود.
زمانی که بخار برنج در آمد، کره را با چند قاشق روغن پخت و پز روی حرارت داغ کنید و روی برنج بریزید و مقداری زعفران هم در گوشه ای از برنج بریزید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت کم برنج دم بکشد.
بعد از دم کشیدن برنج ،برنج زعفرانی شده را جدا کنید و پلو را به همراه گوشت پخته شده در دیس مورد نظرتان بریزید و با پلو زعفرانی روی برنج را تزیین کنید.
نکته
از ته دیگ کاهو می توانید در تهیه این غذا استفاده کنید، بدین ترتیب که در قابلمه ای حاوی روغن داغ، برگ های درشت و سبزرنگ کاهو را پس از شستن و خشک کردن، به صورت دو یا سه لایه، کفِ قابلمه روی هم چیده و برنج آبکش شده را روی آن بریزید.
نکات تکمیلی در مورد شَنگ پلو با ته دیگ کاهو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
شَنگ پلو با ته دیگ کاهو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .