طرز تهیه کتلت هندی
کتلت هندی که با نام شامی هندی هم شناخته می شود یکی از انواع غذاهای خوشمزه هندی است که مانند دیگر غذاهای هندی با ادویه فراوان تهیه می شود. این غذای خوشمزه هندی هم مانند دیگر غذاهای هندی حاوی ادویه های زیادی است و برای کسانی که به غذاهای تند و تیز علاقمند هستند یک گزینه مناسب است. در تهیه این غذای خوشمزه از ادویه گرام ماسالا استفاده می شود که نوعی ادویه ترکیبی است. کتلت هندی را می توانیم به سلیقه خود با مواد متنوعی تهیه کنیم و در صورتی که به غذاهای پر ادویه علاقمند نیستید، می توانید مقدار ادویه را به سلیقه خود کاهش دهید.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده :نیم کیلو
- سیب زمینی متوسط :2 عدد
- پیاز :2 عدد
- تخم مرغ : 1 عدد
- آرد سوخاری : 1 قاشق غذاخوری
- ادویه گرام ماسالاد : 1 قاشق چایخوری
- زیره :نصف قاشق چایخوری
- پاپریکا : نصف قاشق چایخوری
- جعفری تازه :1 دسته
- فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- نمک ، فلفل و زردچوبه : به میزان کافی
کتلت به سبک عربی
دستور پخت کتلت هندی
گوشت چرخ کرده را داخل کاسه ای بریزید و سیب زمینی و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و داخل مخلوط گوشت و سیب زمینی بریزید و هم بزنید. بعد به این ترکیب آرد سوخاری هم اضافه کنید.
تخم مرغ را جداگانه در ظرفی بشکنید و به آن ادویه گرام ماسالا، پودر پاپریکا ، زیره و مقداری نمک، فلفل ها و زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد داخل مایه گوشت بریزید و چند دقیقه ای با دست ورز دهید تا چسبناک شوند.اگر مایه گوشت شل بود به آن مقداری آرد سوخاری اضافه کنید تا منسجم شود. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در یخچال به مدت یک ساعت نگهداری کنید.
بعد از سپری شدن رمان استراحت مایه کتلت تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. سپس به اندازه یک تخم مرغ از مایه کتلت بردارید و در کف دست به شکل گرد یا لوله ای حالت دهید.کتلت ها را داخل روغن سرخ کنید و وقتی دو طرف آنها سرخ شد روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافیش گرفته شود.
کتلت های هندی را با سبزیجات تزیین کنید و در کنار نان و یا برنج نوش جان کنید.