طرز تهیه خورش مشهدی با ادویه مخصوص
خورش قیمه مشهدی از انواع خورشت های محلی استان خراسان است که همانند خورش قیمه طرز تهیه آسانی دارد ولی با این تفاوت که از ادویه های مختلفی برای پخت این خورشت مشهدی استفاده میشود و همین امر باعث ایجاد عطر و طعم نابی در این خورشت میشود.
مواد لازم قیمه مشهدی :
- لپه:250 گرم
- گوشت خورشتی:600 گرم
- روغن مایع سرخ کردنی:نصف پیمانه
- پیاز خلال شده:300 گرم
- لیمو عمانی:4 عدد
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذا خوری
- محلول زعفران:نصف پیمانه
- گلاب:1/3پیمانه
- هل سبز ساییده:1قاشق چایخوری
- دارچین:1قاشق چایخوری
- زرد چوبه:1قاشق غذاخوری
- پودرجوز هندی:1قاشق چایخوری
- زنجبیل:1قاشق چایخوری
- فلفل سیاه:1قاشق غذاخوری
طرز تهیه قیمه مشهدی :
مرحله اول:
در مرحله نخست پختن خورشت قیمه مشهدی، لپه ها را از چند ساعت قبل در آب ولرم خیس دهید و بعد از چند بار تعویض آب ، آن را با مقداری آب بپزید.
مرحله دوم:
قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
سپس پیاز های خلالی شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.بعد گوشت خرد شده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شود.
به گوشت در حال تفت ، زردچوبه ، فلفل ، دارچین ، زنجبیل و جوز هندی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند.
بعد رب را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.بعد از اضافه کردن رب، لپه پخته شده را به همراه مقداری آب به خورشت اضافه کنید و وقتی آب به جوش آمد ، خورشت را روی شعله ملایم قرار دهید تا به مدت 2 تا 3 ساعت بپزد.
مرحله آخر پخت خورشت:
در مرحله آخر پخت خورش قیمه، مغز لیمو عمانی یا پودر لیمو را به همراه مقداری نمک ، هل و زعفران به خورش قیمه اضافه کنید .
بعد از اینکه خورشت جا افتاد و از روی حرارت برداشته شد، در هنگام سرو ، در صورت دلخواه مقداری گلاب را به خورشت اضافه کنید و در کنار سیب زمینی خلالی سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد قیمه مشهدی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
قیمه مشهدی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .