مواد لازم نان فرانسوی سنتی
- مخمر خشک :1/2 عدد
- سفیده تخم مرغ :1 عدد
- نمک:1/5 قاشق چای خوری
- آب :1 قاشق غذا خوری
- آب گرم 45درجه سانتی گراد:2 فنجان
- آرد غنی شده :6 فنجان
- آرد ذرت:1 قاشق غذا خوری
نان فرانسوی خانگی
طرز تهیه نان فرانسوی
ابتدا دو فنجان آرد را به همراه پودر مخمر و نمک داخل کاسه هم زن بریزید و مخلوط کنید ، سپس دو پیمانه آب گرم بریزید و با دسته مخصوص خمیر کن مواد را مخلوط کنید.
باقی مانده آرد را به تدریج به مواد افزوده و هم بزنید تا خمیر درست شود. روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و انعطاف پذیر شود.
اگر لازم بود کمی آرد اضافه کنید ولی مراقب باشید خمیر زیاد سفت نشود. خمیر را به شکل توپ درآورده و آن را داخل یک کاسه چرب قرار دهید و رو آن را با یک حوله تمیز بپوشانید و در محیط گرم بگذارید تا حجم آن دوبرابر شود.
زمانی که حجم خمیر دوبرابر شد چند مشت روی آن بزنید تا گاز موجود داخل خمیر خارج شود ، سپس آن را دو قسمت کرده و روی یک سطح آردپاشی شده کمی ورز دهید. خمیر ها را به شکل دو توپ درآورده و روی آن را با حوله تمیز بپوشانید تا 10دقیقه بماند و به اصطلاح ورآید.
در این فاصله دو عدد سینی فر را با اسپری روغن چرب کرده و کمی آرد ذرت بپاشید ، خمیر ها را با وردنه باز کنید تا پهن و نازک شود
سپس آن را رول کرده و انتهای خمیر را کمی مرطوب کنید و بچسبانید دو سر خمیر را هم به شکل مخروط در آورید.
خمیرها را داخل سینی بگذارید، سفیده تخم مرغ را با یک قاشق آب مخلوط کرده و با کمک قلمو روی نان بمالید و روی آن ها را با پارچه بپوشانید .
مجدد برای نیم ساعت تا 40 دقیقه اجازه دهید تا استراحت کند تا حجم آن ها دو برابر گردد. در این فاصله فر را با دمای 190 درجه روشن کنید تا گرم و آماده شود،
روی نان ها را با کمک یک چاقوی تیز چند برش موربی دهید و برای 20 دقیقه در فر بپزید.
بعد از 20 دقیقه نان ها را خارج کرد و دوباره روی آن تخم مرغ بمالید و برای یک ربع تا 20 دقیقه دیگر بپزید این کار باعث میشود تا سطح نان طلایی شود.
نان ها را بعد از پخت از فر بیرون آورده و روی توری فلزی قرار دهید تا بخوبی خنک شوند.
پخت نان فرانسوی در خانه
نکات تکمیلی در مورد نان فرانسوی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 25دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
نان فرانسوی را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .