روش پخت کوفته قلقلی خانگی با گوشت چرخ کرده
بی تردید هر وقت اسم کوفته به گوشتان می خورد یاد کوفته تبریزی می افتید که یکی از بهترین و خوش طعم ترین غذاهای اصیل ایرانی است. اما ما در اینجا قصد داریم یک کوفته خوشمزه و ترد و لذیذ دیگه رو بهتون معرفی کنیم به اسم کوفته قلقلی که حتما اسم نا آشنایی برایتان نیست.این کوفته هم از گوشت چرخکرده و پیاز تهیه میشود و چون با گوشت قرمز تهیه می شود باب طبع طرفداران گوشت است.
مواد لازم برای کوفته قلقلی
- گوشت چرخ کرده :300 گرم
- گوجه خرد شده :2عدد
- پیاز درشت :1 عدد
- پیاز متوسط : 1عدد
- سیر :یک حبه له شده
- تخم مرغ : 1 عدد
- آرد نخود چی :یک قاشق غذاخوری سرپر
- رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذاخوری
- آب جوش :یک لیوان
- روغن سرخ کردنی :به مقدار کافی
- آبلیمو برای طعم دار کردن سس در صورت تمایل :مقداری
- نمک ، فلفل و زردچوبه و ادویه کاری :به میزان کافی
کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی
مرحله اول:
برای درست کردن کوفته قلقلی لازم است یک عدد پیاز درشت را پوست بکنید و با دنده ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز ، نمک ، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و با دست خوب هم بزنید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند.
مرحله دوم:
بعد آرد و تخم مرغ را هم به مواد گوشت مخلوط شده اضافه کنید و کاملا هم بزنید.اگر مایع گوشت سفت شد کمی آب به آن اضافه کنید تا حالت ماستی شکل پیدا کند.
ولی اگر شل شد، کمی بیشتر آرد نخودچی به آن اضافه کنید. در هر شکل مایه گوشت باید هنگام شکل دادن به راحتی فرم بگیرد.
مرحله سوم:
مقداری روغن داخل تابه ای مناسب بریزید تا داغ شود. سپس مقداری از مایه گوشت را بردارید و به شکل توپ های گرد با دست فرم دهید.
برای نچسبیدن گوشت به دست و راحت تر فرم دادن گلوله های گوشتی بهتر است دستتان را تمیز و خیس کنید.اندازه کوفته قلقلی ها باید کوچکتر از فلافل باشد.
مرحله چهارم:
دو طرف کوفته ها را در روغن سرخ کنید و سعی کنید کوفته ها زیاد سرخ نشوند چون باعث سفت شدنشان میشود.
مرحله پنجم:
پس از سرخ کردن تمام کوفته ها ، یک عدد پیاز متوسطی را که داشتیم را به صورت کاملا ریز خرد کنید و در یک تابه دیگر کمی روغن بریزید و پیاز ها را به همراه سیر له شده کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
به اندازه نوک قاشق چایخوری زردچوبه هم به آنها بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شوند.بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید، در حدی که بوی خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند.
مرحله ششم:
گوجه فرنگی ها را کاملا خرد و یا رنده کنید و به بقیه مواد اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا گوجه ها به روغن بیفتند. در حین هم زدن گوجه ها ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه کاری هم روی سس گوجه بپاشید.
حالا یک لیوان آب جوش و مقداری آبلیمو داخل تابه بریزید و بگذارید سس بجوشد.بعد قلقلی های سرخ شده را داخل سس بریزید تا بپزند و کمکم آبش کم شود.
کوفته قلقلی ها بعد 30 تا 35 دقیقه پخته و آماده سرو است. در نهایت سس غلیظ شده را روی کوفته قلقلی ها بریزید و به همراه ماست و سبزی در وعدهای غذایتان میل کنید.
کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده
نکات تکمیلی در مورد کوفته قلقلی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
کوفته قلقلی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .