همانطور که از اسم این شیرینی پیداست،“گاتا” نان مخصوص ارمنی ها می باشد که طرز تهیه آن را در آشپزخانه نمناک آمزش خواهیم داد.
مواد مورد نیاز برای خمیر گاتا
- آرد : 500 تا 550 گرم
- کره :250 گرم
- شیر :125 میلی لیتر
- شکر :20 گرم
- تخم مرغ :3 عدد
- مایه خمیر :نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک :مقدار کم
مواد لازم برای داخل گاتا
- آرد تفت داده شده :100 گرم
- کره:175 گرم
- شکر: 60 گرم
- دارچین، پودر هل، مخلوط ادویه های دیگر:به مقدار دلخواه
- گردو و یا هر مغزینه دیگری :به مقدار دلخواه
نحوه درست کردن نان گاتا
طرز تهیه خمیر گاتا
ابتدا کاسه بزرگی بردارید و تخم مرغ ها را داخل آن بشکنید، سپس کره ، نمک، مایع خمیر، پکینگ پودر وشیر را اضافه نموده و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شود. در ادامه آرد را الک کرده و به تدریج به مواد قبلی اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی درست شود.
روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید این خمیر را روی آن قرار داده و ورز دهید خمیر را بپوشانید و برای یک الی دو ساعت کنار بگذارید
تا خمیر استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود. در این میان مواد داخل گاتا را به روش زیر درست کنید:
کره را در ظرفی بریزید و شکر را اضافه نموده و با همزن برقی خوب مخلوط نمایید تا سبک شود. حالا آرد تفت داده شده را افزوده و مخلوط کنید تا خمیری نرم و یکدست درست شود.
در ادامه ادویه ها و مغزینه ها را افزوده و با دست کمی ورز دهید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید.
خمیر را بعد از استراحت با وردنه باز کرده و قالب بزنید ، سپس میان هر تکه خمیر مقداری مغز گاتا قرار داده و آن را جمع کنید.
سپس روی آن کمی با وردنه بکشید ولی زیاد نکشید که نازک شود. تخم مرغ و شیر را در کاسه ای بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شود و به کمک یک قلمو از این مخلوط روی گاتاها بمالید.
سپس آن ها را برای نیم ساعت در فری که با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید تا بپزد.
پخت نان ارمنی گاتا
نکات تکمیلی در مورد گاتا
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
گاتا را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .