وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

آش ترخینه | طرز تهیه “آش ترخینه”

آش ترخینه | طرز تهیه “آش ترخینه”

“آش ترخینه” کرمانشاه جزو غذاهای اصیل این استان تاریخی است . این آش بعد از آش عباسعلی جزو سنتی ترین غذاهای این استان دیدنی به شمار میرود .

 مواد لازم برای آش ترخینه کرمانشاهی :

  •  مرغ :200 گرم
  • ترخینه خشک کرمانشاهی :400 گرم
  • لپه :یک لیوان
  • پیازخلالی شده :یک عدد متوسط
  • سیب زمینی :یک عدد متوسط رنده شده
  • هویچ :دو عدد متوسط رنده شده
  • گوجه فرنگی :  5-6 عدد
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه:به مقدار لازم
  • سبزی آش :نیم کیلو 
 آش ترخینه

طرز تهیه آش ترخینه کرمانشاهی :

ابتدا لپه را از 2 تا 3 ساعت قبل در آب سرد خیس کنید .

بعد ترخینه را بکوبید و با مقدار کمی آب ولرم بشویید. و با کمی آب جوش خیس دهید.

داخل قابلمه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را داخل آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

سپس مرغ خرد شده را به همراه هویج ، لپه و مقداری زرد چوبه به پیاز اضافه کنید و همزمان مواد را با هم چند دقیقه ای تفت دهید.

بعد به مواد تفت داده شده یک لیتر آب اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب ، حرارت را کم کنید و تا همه مواد با هم بپزند.

وقتی لپه ها پخته شدند نصفی از گوجه ها رنده شده را به همراه سیب زمینی به قابلمه آش اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آش قرمز شود.

در قابلمه را ببندید تا یک ربع مواد با هم بجوشند. بعد کاسه حاوی آبجوش و ترخینه را به بقیه مواد آش اضافه کنید.

بعد از اضافه کردن سبزی ترخینه ، مدام آش را هم بزنید تا ترخینه ها از هم باز شوند.

 تهیه آش ترخینه

بعد از نیم ساعت اضافه کردن ترخینه ، بقیه گوجه فرنگی رنده شده را داخل آش بریزید و در قابلمه را نیمه باز نگه دارید تا آش کم کم با حرارت ملایم پخته شود.

در آخر نمک و فلفل آش را تست کنید و آن را از روی حرارت بردارید.

این آش هر چه بیشتر روی حرارت بماند غلیظ تر و جا افتاده تر می شود.ولی معمولا 3 تا 4 ساعت زمان برای پخت این آش کافیست.

آش را با پیاز و سیر داغ تزیین کنید.

نکات برای خوشمزه تر کردن آش ترخینه

  1. اضافه کردن مقداری قرقروت برای ترش کردن طعم آش مناسب است.
  2. به دلیل اینکه ممکن است بعضی ها طعم آش را دوست نداشته باشند کشک را فقط موقعه سرو کنار آش قرار دهید. 
  3. برای بهتر شدن طعم آش ، سبزی آن را بیشتر کنید.
  4.  به جای لپه می توانید از نخود ، عدس و یا لوبیا در آش استفاده کنید.
  5. آش را همواره با حرارت ملایم بپزید تا خوب جا بیفتد و خوشمزه تر شود.
  6. برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس آبکشی کنید و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.
  7. شما میتوانید برای خوش رنگ تر شدن و خوشمزه تر شدن  آش به آن زردچوبه، فلفل و گردو اضافه کنید.
  8.  حبوبات را از چندین ساعت قبل خیس تا نفخش گرفته شود ولی اگر فرصت نداشتید آنها را 2 بار بجوشانید و آبش را خالی کنید.
  9. آش ترخینه به نسبت آش سفتی است. 
  10.  سبزی آش را باید نسبت به سبزی خورشتی درشت تر خرد کرد و یا از سبزی فروشی ها سبزی آماده شده را بخرید.
  11. سبزی آش ترخینه  شامل تره ،گشنیز ، جعفری ، اسفناج یا برگ چغندر است.

نکات تکمیلی در مورد آش ترخینه

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
آش ترخینه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع