مهم ترین دلیل سفت شدن کیک و مایع کیک
کیک یکی از خوشمزه ترین دسرها در کل دنیا می باشد. بسیاری از افراد خوش ذوق و علاقمند به کیک پزی به جای تهیه انواع کیک از قنادی ها خودشان در خانه با ذوق و سلیقه اقدام به پخت کیک کرده تا به میهمانی ها و دورهمی هایشان رنگ و لعابی ببخشند. یکی از رایج ترین مشکلات در زمان پخت کیک سفت شدن آن است اما چرا کیک های شکلاتی، کیک یزدی، کاپ کیک، کیک شیفون و انواع دیگر کیک سفت می شوند؟ در این بخش از آشپزخانه پلاس وی به همه دلایل سفت شدن کیک در فر و مایکروویو می پردازیم.
به عنوان راه حل سفت شدن کیک باید بگوییم، در صورت رعایت هر یک از نکاتی که به عنوان دلیل سفت شدن کیک عنوان شده است، به راه حل خواهید رسید.
همه دلایل سفت شدن کیکها
سفت شدن کیکها یکی از رایجترین مشکلاتی است که ممکن است به هنگام تهیه انواع برای ما ایجاد گردد. معمولا سفت شدن کیک به دلایل زیر ایجاد می شود:
- الک نکردن درست آرد
- استفاده بیش از حد شکر
- استفاده بیش از حد از مایعات
- طولانی شدن زمان پخت
- بالا بودن بیش از حد دمای فر
علت سفت شدن مایع کیک
دلایل سفت شدن مایه کیک عبارتند از:
- عدم توجه به دستورالعمل کیک و استفاده کم و زیاد از شکر و مایعات و...
- هم نزدن مواد کیک به صورت دورانی
- استفاده نکردن از بیکینگ پودر و یا جوش شیرین
- عدم توجه به میزان هم زدن تخم مرغ و سایر مواد کیک
علت سفت شدن کیک خیس شکلاتی
سفت شدن کیک خیس شکلاتی نیز دلایلی چون طولانی شدن زمان پخت، هواگیری نکردن درست آرد، استفاده بیش از حد شکر، استفاده بیش از حد از مایعات، بالا بودن بیش از حد دمای فر،زمان پخت طولانی و دمای بالای فر دارد. اگر می خواهید کیک شکلاتی شما بهتر از همیشه گردد، به نکات زیر توجه نمایید:
- برای درست کردن مایه کیک شکلاتی، ابتدا حتما آرد، پودر کاکائو را الک کنید تا ناخالصیهای آنها گرفته شده و یکدست شوند.
- مواد مورد نیاز برای کیک را به دمای اتاق برسانید.
- در اندازه کردن آرد کیک دقت کنید.
- اگر بکینگپودر و آرد شما تازه نباشد، سفیده تخممرغ را کم یا زیاده از حد هم بزنید و فر به اندازه کافی گرم نشده باشد کیک شما پف نمیکند.
- برای اینکه یک کیک شکلاتی یا غیر شکلاتی اسفنجی شکننده و خشک نداشته باشید مقدار کره یا روغن کیک را کم نکنید.
- مقدار شکر باید به اندازه باشد و نباید کمتر از میزان گفته شده شکر بریزید.
- در استفاده از بیکینگ پودر دقت کنید و بیشتر از حد استفاده نکنید.
- در 20 دقیقه ابتدایی پخت کیک به هیچوجه در فر را برای چک کردن کیک باز نکنید.
- کیک شکلاتی نباید زیاد در فر بماند و خشک شود. برای اینکه مطمئن شوید کیکتان زیادی خشک نمیشود بعد از 20 دقیقه قالب کیک را از فر بیرون بیاورید و آن را وارسی کنید. نوک چنگال یا خلال دندان را در کیک فرو کنید، اگر مواد کیک به نوک چنگال چسبید کیک باید کمی بیشتر بپزد، اما اگر نچسبید کیک شما حاضر است. کیک شکلاتی هر چه نرمتر و به اصطلاح خیستر باشد طعم لذیذتری دارد.
- کیک را بلافاصله و به صورت داغ از قالب خارج نکنید.
علت سفت شدن کیک شیفون
کیک شیفون یکی از کیک های پایه می باشد و می توانید برای تولد و مهمانی ها خامه کشی کنید و یا برای کسانی که کیک ساده را دوست دارند تهیه کنید. این نوع کیک معمولا زمانی سفت میشود که :
- شکر موجود در آن زیاد باشد.
- سرعت پخت پایین باشد.
- دمای فر تنظیم نباشد، اگر فر را به نحوی تنظیم کنید کیک با سرعت کمی پخته شود، مواد کیک به هم میچسبند و کیک سفت میشود.
- میزان مایعات کیک بیشتر از دستور باشد.
- دمای فر بسیار باشد.
علت سفت شدن کاپ کیک
کاپ کیک یکی از بهترین و پر طرفدار ترین کیک ها است که می توانید برای مهمونی ها و دورهمی ها از آن استفاده کنید. تنظیم نبودن دمای فر،پخت بیش از حد، عدم تهیه کاپ کیک طبق دستورالعمل و کم و زیاد بودن مواد کیک سبب سفت شدن کاپ کیک می گردد. برای درست کردن یک کاپ کیک خوب و خوشمزه:
- به مقدار دقیق مواد اولیه در دستورالعمل توجه کنید.
- مواد موردنیاز را در یک دمای خاص نگه دارید.
- مواد خشک را با هم مخلوط کنید، به یکدست شدن مواد توجه کافی داشته باشید.
- قالب کاغذی با کیفیت برای کاپ کیک تهیه کنید.
- هیچ وقت قالب کیکها را به طور کامل پر نکنید و حداکثر 3/2 قالب را پر کنید.
- دما و زمان فر را به درستی تنظیم کنید.
- حین پخت، کاپ کیکها را بررسی کنید.
- اجازه دهید کاپ کیکها خنک شوند.
- کیکها را تزیین کردید، آنها را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی جا بیفتند.
علت سفت شدن کیک یزدی
کیک یزدی یک کیک اصیل و دسر سنتی ایرانی است که متعلق به یزد بوده اما در همه جای ایران سرو می شود. ممکن است بی توجهی به مقدار مواد اولیه، زیاد و کم بودن دمای فر، بیش از حد قرار دادن کیک یزدی در فر و... موجب سفت شدن این کیک خوشمزه شود. برای پخت کیک یزدی:
- اندازه گیری هایتان باید طبق دستورالعمل و دقیق باشد.
- به مدت زمان مخلوط کردن مواد توجه کنید.
- دمای فر را تنظیم نمایید.
- ترتیب افزودن مواد را در هنگام مخلوط کردن رعایت کنید.
- کره یا تخم مرغ با محیط هم دما باشد.
- از بکینگ پودر تازه استفاده کنید.
- اندازه قالب باید مناسب بوده و بزرگ نباشد.
- هنگام پخت کیک یزدی قالب را چرب نکنید.
- در هنگام پختن کیک در فر را باز و بسته نکنید.
- مدت زمان بین آماده سازی مایه کیک و پخت آن نباید طولانی باشد.
علت سفت شدن کیک در مایکروویو
دلایل زیر سبب می شود که شما هنگام پخت کیک در مایکروویو با سفت شدن آن مواجه شوید. این دلایل عبارتند از:
- بالا بودن بیش از حد دمای مایکروویو
- بی توجه بودن به میزان رطوبت کیک
- طولانی شدن بیش از حد زمان پخت کیک
چکار کنیم کیک سفت نشود؟
برای جلوگیری از سفت شدن کیکها لازم است نکات ساده اما مهم زیر را مورد توجه قرار دهید:
- از مواد تازه برای تهیه و پخت انواع کیک استفاده کنید.
- بگذارید مواد کیک به دمای محیط برسد.
- طبق دستورالعمل به مقدار مواد کیک توجه نمایید.
- آرد را الک کنید.
- دمای فر را بر روی مقدار درستی تنظیم کنید.
- درب فر را زیاد باز و بسته نکنید.