دستور پخت سمبوسه تونسی
سمبوسه نوعی غذای عربی است که از مواد مختلفی پر میشود و انواع مختلف دارد.سمبوسه رولی ، سمبوسه جنوبی ، سمبوسه اسفناج عربی ، سمبوسه بندری ، سمبوسه میگو ، سمبوسه پنیر و چندین نوع دیگر ،در میان انواع سمبوسه ها ، نوعی سمبوسه تونسی هم وجود دارد که بسیار لذیذ است و مشابه سمبوسه ایرانی است.برای تهیه این سمبوسه خوشمزه و ساده با ما در پلاس وی همراه شوید.
مواد لازم برای سمبوسه تونسی
- سیب زمینی:1عدد
- هویج :1 عدد
- کره:150 گرم
- خمیر فیلو :6 ورقه
- لیمو ترش :3 عدد
- فلفل چیلی قرمز خشک :2 عدد
- پیازچه:2 ساقه
- تخم مرغ بزرگ:1 عدد
- پیاز قرمز:1 عدد
- شاهی تازه :1 دسته
- نعنای تازه :1 دسته
- جعفری تازه:1 دسته
- ماست کم چرب :4 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز:1 قاشق مرباخوری
- پودر دارچین:½ قاشق چایخوری
- روغن زیتون بکر :به میزان لازم
- پودر فلفل سیاه:به میزان کافی
- پودر زیره سبز :به میزان کافی
- نمک :به میزان لازم
طرز تهیه سمبوسه تونسی
مرحله اول:
برای تهیه سمبوسه تونسی ابتدا یک عدد هویج و یک عدد سیب زمینی را شسته و با مقداری آب بگذارید بپزد، سپس پوست آن ها را گرفته و به شکل پوره درآورید و کنار بگذارید.
مرحله دوم:
قبل از آماده شدن مواد سمبوسه ، فر را روشن کرده و روی حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود.
مرحله سوم:
یک عدد تخم مرغ را در کاسه کوچکی خوب هم بزنید تا باز شود ، سپس داخل مخلوط سیب زمینی و هویج بریزید.
مرحله چهارم:
در ادامه پیازچه را خرد کرده و به مخلوط سیب زمینی اضافه نمایید.
مرحله چهارم:
نیمی از تخم گشنیز را به همراه پودر چیلی بکوبید و روی مخلوط سیب زمینی بریزید، سپس دارچین را افزوده و خوب مخلوط نمایید.
مرحله پنجم:
در مرحله بعد باقی مانده تخم گشنیز را بکوبید و با کمی دارچین مخلوط نمایید، کره را در ظرفی روی حرارت قرار دهید تا آب شود.
مرحله ششم:
حالا یک لایه خمیر را روی یک سطح صاف پهن کرده و روی آن را با قلمو کره بمالید، سپس کمی از مخلوط گشنیز و دارچین بپاشید.
یک لایه خمیر روی لایه قبلی پهن کرده و خوب صاف کنید، سپس روی آن را با کره مرطوب کرده و مخلوط دارچین را بپاشید .
مرحله هفتم:
لایه سوم را هم به همین شکل قرار داده و مراحل قبلی را تکرار نمایید. خمیر را به شکل دو مربع یک اندازه برش بزنید.
مرحله هشتم:
با خمیر های دیگر هم همین کار را انجام دهید، حالا چهار خمیر مربع شکل با سه لایه آغشته شده به کره و مخلوط دارچین و تخم گشنیز دارید.
مرحله نهم:
حالا به سرعت کار کنید تا خمیرتان خشک نشود ، روی هر خمیر مقداری از مایه سیب زمینی را بریزید و خوب پخش کنید.
در ادامه خمیرها را به شکل مثلث ببندید و لبه های آن را با کمی آب مرطوب کرده و فشار دهید تا بهم بچسبد.
مرحله آخر پخت سمبوسه:
در مرحله بعد به کمک یک قلمو همه اطراف سمبوسه ها را با کره مرطوب کرده و داخل سینی فر بچینید.
حالا سینی را در فر قرار دهید تا سمبوسه ها بپزد، بعد از اینکه یک طرف سمبوسه ها طلایی شد آن را از فر خارج کرده و برگردانید و دوباره به فر منتقل کنید تا طرف دیگر آن ها هم طلایی شود.
در این فاصله جعفری ، شاهی ، نعنا و پیاز را خرد کرده و با هم مخلوط نمایید، سپس پودر زیره ، آب یک عدد لیمو ، روغن زیتون و ماست را افزوده و خوب مخلوط نمایید.
سمبوسه ها را در ظرف مورد نظر بچینید و با سالاد سبزیجاتی که آماده کرده اید میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد سمبوسه تونسی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
سمبوسه تونسی را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .