طرز تهیه نان اگردک
نان محلی اگردک یا اگرده جز نانهای محلی است که در چندین شهر پخت می شود و فوقالعاده لذیذ و خوش طعم است.اگر شما هم دوست دارید نان اگردک را امتحان کنید با ما همراه شوید تا تمام فوت و فن پختن این نان خوشمزه را برای شما آموزش دهیم.
مواد لازم نان اگردک
- مایه خمیر :1 قاشق چای خوری
- آرد :4 پیمانه
- شیر ولرم :2 پیمانه
- زرده تخم مرغ :2 عدد
- روغن مایع :1/4 پیمانه
- بیکینگ پودر :1 قاشق چای خوری
طرز تهیه نان اگردک
مرحله اول:
ابتدا شیر ولرم را با روغن و زرده تخم مرغ با هم مخلوط کنید سپس آرد ، بکینگ پودر ، شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید و به تدریج به مواد شیر اضافه کنید و هم بزنید.
بعد از اینکه مواد مخلوط شده کمی سفت شدند آنها را با دست ورز دهید، تا زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبد.
مرحله دوم:
بعد خمیر را در یک کیسه نایلونی قرار دهید و بگذارید تا در دمای محیط حدود 2 ساعت استراحت کند و حجمش افزایش یابد و سبک شود.
مرحله سوم:
پس از دو ساعت خمیر عمل آمده را امتحان کنید و مطمئن شوید که زمان استراحش کافی بوده و برای اینکار انگشتتان را در خمیر فرو ببرید و اگر جای انگشت پر نشد یعنی خمیر شما آماده است و خوب به عمل آمده است.
مرحله چهارم:
سپس خمیر را به اندازه یک پرتقال چند چانه کنید و روی سطح صافی مثل میز یا سینی مقداری آرد بپاشید و با وردنه خمیر را به ضخامت نیم سانتیمتر باز کنید و به ابعاد و شکل های دلخواه برش بزنید.
مرحله پنجم:
سپس تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن روغن بریزید تا کاملا داغ شود و میزان روغن در حدی باشد که خمیر نیم سانتی در زیر روغن قرار گیرد. بعد آرد اضافی سطح خمیرها را بتکانید و در روغن سرخ کنید.
وقتی دو طرف نان پخته شد آن را از روغن بیرون بیاورید و روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.سپس نان محلی آماده شده را میل نمایید
نکات تکمیلی در مورد نان اگردک
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و و 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان اگردک را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .