مواد لازم برای تهیه چلو گوشت :
- گوشت گوسفند بدون چربی:نیم کیلو
- کدو تنبل رنده شده :150 گرم
- هویج :2 عدد
- عصاره سبزیجات :½1 پیمانه
- برنج :1 پیمانه یا (200 گرم)
- کشمش :¼ پیمانه
- دارچین آسیاب شده :2 قاشق غذاخوری
- پیاز:1 عدد
- سیر :2 حبه
- زیره آسیاب شده :2 قاشق مرباخوری
- هل آسیاب شده :2 قاشق مرباخوری
- رنده پوست پرتقال :2 قاشق غذاخوری
- روغن مایع گیاهی :4 قاشق غذاخوری
- عسل :1 قاشق مرباخوری
- لیموترش :1 عدد
- پرک فلفل قرمز : مقداری
- پرک بادام بو داده :مقداری
- زعفران : مقداری
- برگ نعناع :برای سرو غذا
- ماست غلیظ :برای سرو غذا
روش تهیه چلو گوشت :
چربی گوشت را در بیاورید و به صورت خورشتی خرد کنید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.بعد گوشت را به همراه ادویه جات داخل تابه ریخته و چند دقیقه ای تفت دهید تا رنگ گوشت تغیر کند و قهوه ای شود.
بعد عسل را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت کاملا با عسل مخلوط شود.
کشمش را در کمی آب ولرم به مدت یک ساعت خیس دهید.
تابه را از روی حرارت بردارید و گوشت را داخل ظرف دیگری بریزید.داخل روغن باقی مانده پیاز خرد شده را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پیاز تفت بخورد.
بعد از 5 دقیقه تفت خوردن پیاز ، سیر را هم به آن اضافه کنید و 2 دقیقه ای آن را تفت دهید.بعد برنج را هم به پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید.
عصاره سبزیجات را هم به بقیه مواد اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.در قابلمه را ببندید تا آب برنج تمام شود.وقتی تمام آب برنج کشیده شد حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
کشمش ها را آبکش کنید و به مواد تفت داده شده اضافه کنید.
نصفی از برنج دم کشیده شده را در دیس بریزید و نصفی از مخلوط گوشت و هویج را روی برنج ها بکشید و دوباره برنج را روی مواد بریزید و بقیه مواد مخلوط را روی برنج بکشید.
2 قاشق روغن را داخل تابه ای دیگر بریزید و پوست پرتقال ، هویج و کدوی رنده شده را داخل آن بریزید و هم بزنید.
برای تزیین هم از پرک بادام و برگ نعنا استفاده کنید و در کنار ماست و برش لیمو سرو کنید.
طرز تهیه چلو گوشت خوشمزه
دستور پخت چلوگوشت ایرانی
تزیین چلوگوشت و یا باقالی پلو
نکات تکمیلی در مورد چلو گوشت
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
چلو گوشت را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .